Everton pakt punt ondanks ongelukkige jubileumgoal

West Ham United heeft aan het thuisduel met Everton een punt overgehouden. De ploegen uit de onderste regionen van de Premier League hielden elkaar dinsdagavond in evenwicht: 1-1.

Na zestien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Everton-verdediger Tony Hibbert was op ongelukkige wijze verantwoordelijk voor de openingstreffer. De 29-jarige Engelsman raakte de bal na een scrimmage volledig verkeerd en passeerde zijn eigen doelman: 1-0.

Het eigen doelpunt van Hibbert had niet alleen een achterstand voor Everton tot gevolg, maar betekende eveneens een mijlpaal. Schlemiel Hibbert mag zich immers de maker van het vijfhonderdste doelpunt van dit Premier League-seizoen noemen.

Tot opluchting van Hibbert kwam Everton nog voor de onderbreking langszij. Tim Cahill vond met een puike voorzet zijn collega Seamus Coleman. Laatstgenoemde was trefzeker met een rake volley en tekende zo al in de eerste helft voor de 1-1.

Omdat er in de tweede helft niet meer gescoord werd, konden beide ploegen een punt bijschrijven. Zowel West Ham United als Everton schiet weinig op met de remise. De thuisploeg blijft negentiende en kampt nog steeds met flinke degradatiezorgen. Everton vertoeft ook na dinsdag onderaan in de middenmoot. Foto: VI Images