Everton kiest voor Allardyce als opvolger Koeman

Reacties

Everton heeft voor Sam Allardyce gekozen als opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. De voormalig bondscoach van Engeland komt woensdag naar het trainingscentrum van de Premier League-club om de onderhandelingen af te ronden, zo hebben The Toffees aangekondigd.

Everton kiest voor Allardyce als opvolger Koeman

De 63-jarige Allardyce trok zich eerder nog terug als kandidaat voor het hoofdtrainerschap op Goodison Park, omdat hij het proces te lang vond duren. Everton probeerde om Marco Silva weg te halen bij Watford, maar de Londenaren lieten hun succestrainer niet gaan. Everton besloot daarom om nogmaals contact op te nemen met Allardyce.

De oefenmeester heeft nu toch zijn ja-woord gegeven aan Everton en neemt het stokje per direct over van David Unsworth, die na het vertrek van Koeman als interim-manager voor de groep stond. Onder zijn leiding werd er maar een keer gewonnen (van Watford), eindigde het duel met Crystal Palace in een gelijkspel en werd er vijf keer verloren.

Afgelopen zondag ging het nog helemaal mis tegen Southampton (4-1), waarna Everton besloot om haast te maken met de komst van een nieuwe hoofdtrainer. Na dertien competitiewedstrijden staat de ambitieuze ploeg uit Liverpool op een zeer teleurstellende zeventiende plaats in de Premier League. Woensdagavond speelt Everton thuis tegen West Ham United.

Allardyce was voor het laatst werkzaam als manager van Crystal Palace. Daar vertrok de coach in mei, waarna hij werd opgevolgd door Frank de Boer, die inmiddels alweer ontslagen is bij Palace. Allardyce was eerder coach bij Limerick (Ierland), Preston North End, Blackpool, Notts County, Bolton Wanderers, Newcastle United, Blackburn Rovers, West Ham United, Sunderland en het Engelse nationale elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.