Everton breekt contract groeibriljant Calvert-Lewin open

Reacties

Dominic Calvert-Lewin heeft een nieuw contract getekend bij Everton. De aanvaller heeft sinds de komst van manager Carlo Ancelotti een volgende stap gezet, waardoor de club hem snel wilde binden.

Everton breekt contract groeibriljant Calvert-Lewin open
© Pro Shots

De 22-jarige Engelsman lag nog vast tot medio 2023. Hij blijft aan de lopende band scoren dit seizoen, waardoor al uitlekt dat technisch manager Marcel Brands hem een nieuw contract had aangeboden. Vrijdagavond maakt Everton bekend dat Calvert-Lewin tot medio 2025 heeft getekend.

Calvert-Lewin heeft dit seizoen écht zijn naam gevestigd in de Premier League. De voormalige jeugdinternational stond altijd al als een grote belofte te boek, maar heeft die faam nu ook omgezet in prestaties. Hij scoorde dertien keer in 26 Premier League-duels, acht van die treffers dateren uit de laatste tien optredens. In totaal staat Calvert-Lewin op vijftien goals uit 31 duels.

Door zijn goede prestaties moet iemand als Moise Kean, die met veel bombarie werd binnengehaald, het vaker dan hem lief is doen met een plek op de reservebank.

'De ommekeer die we in december ingezet hebben, dat is geweldig', zo vertelde Calvert-Lewin dolblij te zijn nog lang bij Everton te mogen blijven. 'Met Carlo Ancelotti aan het roer wordt het makkelijker om geloof te hebben. We willen Europa in. Ik hoop dat ik heb laten zien het nummer 9-shirt waard te zijn. Ik kan nog veel beter, maar houd van deze club.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

D. Calvert-Lewin


Geboortedatum:
16 maart 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Sheffield
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Everton
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Meer D. Calvert-Lewin
Meer over D. Calvert-Lewin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.