Europees uitcomplex achtervolgt Napoli ook op Belgische bodem

Reacties

Racing Genk en Napoli hebben woensdag ieder een punt overgehouden aan hun tweede wedstrijd in de Champions League-groepsfase. In de Luminus Arena kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Europees uitcomplex achtervolgt Napoli ook op Belgische bodem
© Pro Shots
Genk
Genk
0 - 0
Napoli
Napoli

Na de oorwassing van twee weken geleden tegen Red Bull Salzburg (6-2) wilde Genk het nu beter doen voor eigen publiek. In de eerste helft lukte dat aardig, al kreeg Napoli wel uitstekende mogelijkheden om te scoren. Na een kwartier ontsnapte Genk al, toen Mário Rui doorbrak aan de rechterkant en José Callejón uit diens voorzet de bal via de handen van doelman Gaëtan Coucke tegen de paal schoot. In de nastoot trof Arek Milik de lat.

Milik was voor rust een tweede maal dicht bij een doelpunt. De spits kopte na een voorzet van Callejón echter andermaal op de lat. Tegenover de kansen voor de Italianen stonden een van richting veranderd schot van Patrik Hrosovsky, een gevaarlijke kopbal van Mbwana Samatta en een schot van Sander Berge, waar Alex Meret zich op moest strekken.

Trainer Carlo Ancelotti zag vanaf de kant hoe zijn team moeite had efficiënt om te gaan met de kansen. Na bijna een uur bracht hij Dries Mertens in, ten einde iets te forceren. De Belgische dribbelaar, die jacht maakt op Diego Maradona op de eeuwige topscorerslijst bij Napoli, kon het verschil echter niet maken.

Datzelfde gold voor Milik, die driemaal het aluminium trof en twintig minuten voor tijd naar de kant ging. Hirving Lozano mocht van Ancelotti wel tot het einde toe blijven staan, maar was zo goed als onzichtbaar in Belgisch-Limburg: een schot naast van de Mexicaan was het hoogtepunt. Napoli blijft zodoende nog wachten op een uitzege in een Europees hoofdtoernooi. In december 2016 lukte het de Italianen voor het laatst, uit bij Benfica (1-2).

Genk zette in de slotfase nog eens aan en pakte via Ianis Hagi bijna nog de winst, maar liet na te scoren. Toch zullen de Belgen niet geheel ontevreden zijn met de remise van woensdag. De ploeg is nu van 'de nul' af en staat derde in Groep E, al kan Liverpool later op de avond nog passeren. Napoli staat met vier punten uit twee wedstrijden voorlopig bovenaan in de groep.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
13-8
+5
13
2
Napoli
6
3
3
0
11-4
+7
12
3
Red Bull Salzburg
6
2
1
3
16-13
+3
7
4
Genk
6
0
1
5
5-20
-15
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.