Napoli-fenomeen Mertens nadert Maradona-mijlpaal

Reacties

Dries Mertens heeft bij Napoli opnieuw de hoofdrol opgeëist bij de zege op Brescia. Mario Balotelli scoorde nog wel bij de bezoekers, maar kon geen punt meer redden.

Napoli-fenomeen Mertens nadert Maradona-mijlpaal
Napoli
Napoli
2 - 1
Brescia
Brescia

Dit zou weleens de wedstrijd kunnen zijn waarin Mertens het doelpuntentotaal van Diego Armando Maradona bij Napoli zou kunnen evenaren, zo was de verwachting. Daarvoor waren nog twee goals nodig. De Belg was uitstekend in vorm en doet het bovendien vrijwel altijd goed tegen gepromoveerde clubs. In zijn laatste negentien duels met tegenstanders uit die categorie had de voormalige PSV'er al twintig keer gescoord.

Mertens was in de dertiende minuut al het eindstation bij een schitterende Napoli-aanval. Fabián Ruiz verstuurde een perfecte dieptepass richting José María Callejón. De rechtsbuiten legde de bal direct uit de lucht terug op Mertens en de aanvaller rondde af: 1-0. Het was voor Mertens, sinds medio 2013 onder contract in Napels, al zijn 114de goal voor I Partenopei.

Napoli probeerde door te denderen en kreeg vlak voor rust met een tweede goal wat het verdiende. Kostas Manolas scoorde uit een corner en leek daarmee de zege al veilig te stellen voor de ploeg van Carlo Ancelotti, die zo tot op zes punten van koploper Inter zou komen. In de tweede helft werd het toch nog spannend. Een goal van Sandro Tonali werd nog afgekeurd na inmenging van de VAR omdat de bal in aanloop naar die goal over de achterlijn was geweest. Maar op aangeven van het toptalent was het via een kopbal van Mario Balotelli in de 67ste minuut alsnog raak. Het was voor de veelbesproken spits zijn eerste goal sinds zijn rentree in de Serie A.

Napoli bleef verdedigend overeind in de slotfase en verliest daardoor Internazionale en Juventus nog niet uit het zicht. De achterstand op koploper Inter bedraagt zes punten en de marge ten opzichte van Juve is vier punten. De nummer een en twee van de Serie A spelen volgende week tegen elkaar, terwijl Napoli dan op bezoek gaat bij Torino. Eerst wacht nog de Champions League-wedstrijd tegen Racing Genk. Hirving Lozano komt dan ongetwijfeld weer in actie, hij bleef zondagmiddag net als Arek Milik en Lorenzo Insigne negentig minuten op de bank.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.