Europees rapport AZ: liefst vijf spelers met gemiddeld een onvoldoende

Reacties

Tiago Dantas is de best beoordeelde AZ-speler in de groepsfase van de Conference League. Veel hoge cijfers zijn er niet uitgedeeld aan de ploeg van Pascal Jansen. De Alkmaarders werden donderdagavond ook al uitgeschakeld in Europa.

Europees rapport AZ: liefst vijf spelers met gemiddeld een onvoldoende
© Pro Shots

De 2-0 nederlaag bij Legia Warschau betekende voor AZ het einde van het Europese avontuur. Op voorhand leek het al lastig te worden om op te boksen tegen groepswinnaar Aston Villa, maar ook Legia is simpelweg een maatje te groot gebleken. De Poolse concurrent heeft uiteindelijk zes punten meer gepakt dan AZ, dat voor Zrinjski Mostar derde is geworden met zes punten. Het was een teleurstellende groepsfase dus voor de huidige nummer drie van de Eredivisie. Dat is ook terug te zien in de rapportcijfers.

Om in aanmerking te komen voor een plek in het eindklassement, moesten spelers in minstens drie van de zes groepswedstrijden een beoordeling hebben gekregen. Dantas heeft het hoogst gescoord. De 22-jarige Portugees, gehuurd van Benfica, heeft gemiddeld een 6,33 gekregen. Routinier Jordy Clasie (6,17) en goalgetter Vangelis Pavlidis (6,08) maken het podium compleet.

Opvallend is dat liefst vijf spelers gemiddeld niet tot een 5,5 of hoger zijn gekomen. Yukinari Sugawara deelde in de malaise, net als Dani de Wit, David Møller Wolfe en Sven Mijnans. Myron van Brederode heeft het slechtst gescoord met gemiddeld slechts een 5.

Duels beoordeeld Gemiddelde
Tiago Dantas 3 6,33
Jordy Clasie 6 6,17
Vangelis Pavlidis 6 6,08
Bruno Martins Indi 4 6,00
Riechedly Bazoer 5 5,80
Mathew Ryan 5 5,60
Alexandre Penetra 5 5,50
Yukinari Sugawara 6 5,42
Dani de Wit 5 5,40
David Møller Wolfe 6 5,33
Sven Mijnans 4 5,13
Myron van Brederode 4 5,00
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.