Euforie in België: 'Iedereen is jaloers op ons'

Reacties

Net als Nederland bleef België foutloos in de groepsfase van het EK, er werd gewonnen van Rusland (3-0), Denemarken (2-1) en maandagavond was Finland (2-0) het slachtoffer. De euforie in het voetballand is groot, het Belgische elftal heeft zijn sterkhouders in vorm en precies op het juiste moment terug.

Euforie in België: 'Iedereen is jaloers op ons'
© Pro Shots
Finland
Finland
0 - 2
België
België

Dat was ook een van de eerste reacties van bondscoach Roberto Martínez na de overwinning op de Finnen. 'Als je me voorafgaande aan het toernooi had gevraagd wat mijn doel was, wilde ik negen punten pakken in de groepsfase en mijn geblesseerde spelers weer speelklaar krijgen.' Martínez zag Axel Witsel, Eden Hazard en Kevin De Bruyne negentig minuten in actie komen tijdens de laatste groepswedstrijd en dus lijkt België meer dan klaar voor de tweede ronde (en meer).

Niet alleen hielden Witsel, Hazard en De Bruyne het negentig minuten vol, het trio maakte indruk tegen Finland. Zo veroverde Witsel een recordaantal van vijftien keer de bal en staat De Bruyne inmiddels bovenaan het gecreëerde kansen-klassement, terwijl hij maar de helft van de speelminuten in actie kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tel daarbij op dat Romelu Lukaku zich wéér op positieve wijze liet zien - 46 goals in zijn laatste 45 interlands - en de positieve stemming in België is heel logisch te verklaren. Analist Marc Degryse weet dat zijn land goud in handen heeft met de combinatie Lukaku-De Bruyne. 'Alle landen zijn jaloers op ons duo. De Bruyne kan zelfs nog beter en Lukaku is simpelweg niet af te stoppen. Er wordt veel over de Gouden Bal gesproken, ze gaan het elkaar lastig maken in de verkiezing als ze zo doorgaan.'

Jan Mulder schuift in België ook regelmatig aan als analist en hij richtte zich op Eden Hazard. Bij Real Madrid speelde de aanvaller wederom een verloren seizoen, maar voor het EK met België lijkt hij zijn vorm ietwat terug gevonden. 'Het komt wel goed met hem', denkt Mulder. 'Hij moet nog een beetje uitgewrongen worden', doelt de oud-voetballer van onder andere Anderlecht en Ajax op het belang van speeltijd en ritme opbouwen voor Hazard. Collega Degryse is het daarmee eens. 'Hij moet starten in de achtste finale. Eden zal dan misschien niet top zijn, maar anders heb je tegen Italië sowieso niet de beste Hazard', denken ze in België alvast vooruit richting de kwartfinale.

Net als Oranje zit België als groepswinnaar in de wachtkamer; ook zij treffen een nummer drie in de volgende ronde. Op 27 juni spelen de Belgen in de achtste finale, het duel wordt afgewerkt in Sevilla.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.