Eto'o misdraagt zich bij verliezend Internazionale

Internazionale heeft op bezoek bij Chievo opnieuw averij opgelopen in de Italiaanse titelstrijd. Lazio verspeelde bij Parma eveneens punten.

Chievo-Internazionale 2-1 De thuisploeg heeft een volkomen verdiende overwinning geboekt op een zwak, gefrustreerd ogend Internazionale. Voor de ploeg van trainer Rafael Benítez wordt de schade wellicht nog veel groter vanwege een vreemde actie van Samuel Eto'o.

De regerend Italiaanse landskampioen en houder van de Champions League, waar Wesley Sneijder in de basis stond, was vanaf de eerste seconde inferieur aan het sterke Chievo, dat na een halfuur spelen de leiding nam door een knappe kopbal van Sergio Pellissier.

Daarna sloegen de stoppen door bij Inter, met name spits Samuel Eto'o toonde zich een slecht verliezer. Zonder een echte aanleiding gaf de Kameroener verdediger Bostjan Cesar kort voor rust een kopstoot.

Het voorval, dat herinneringen opriep aan de kopstoot die Zinedine Zidane tijdens de WK-finale van 2006 uitdeelde aan Marco Materazzi, ontging de arbitrage. Daardoor dreigt voor Eto'o een schorsing.

Tien minuten voor tijd maakte Davide Moscardelli overigens de tweede treffer van de thuisploeg, waardoor een sportieve Milanese crisis onafwendbaar lijkt. Dat Eto'o kort voor het einde nog voor de aansluitingstreffer zorgde, was slechts voor de statistieken van belang.

De Milanese ploeg blijft staan op twintig punten uit dertien duels. De achterstand op koploper AC Milan is inmiddels negen punten. Parma-Lazio Roma 1-1Lazio, dat bij winst de achterstand op AC Milan kon terugbrengen tot een punt, had het erg lastig met middenmoter Parma. De thuisploeg kwam na twintig minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van de sluwe vos Hérnan Crespo. Kort voor rust trok Floccari de stand namens Lazio weer gelijk, maar daarbij bleef het.

Lazio komt met de remise op 26 punten uit dertien duels.

Overige duels:Cesena-Palermo 1-2Brescia-Cagliari 1-2Lecce-Sampdoria 2-3Catania-Bari 1-0 Foto: VI Images