Estádio da Luz is spookhuis voor Barcelona: dramatische start tegen Benfica

Reacties

Barcelona beleeft een horrorstart van de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Darwin Núñez zette de Portugese thuisploeg al na iets meer dan twee minuten op voorsprong.

Estádio da Luz is spookhuis voor Barcelona: dramatische start tegen Benfica
© Pro Shots
Benfica
Benfica
3 - 0
Barcelona
Barcelona

Ronald Koeman hoopt na de 0-3 nederlaag van de eerste speelronde tegen Bayern München iets goed te kunnen maken in Groep E, maar zag zijn ploeg verschrikkelijk beginnen aan de uitwedstrijd bij Benfica. Bij de eerste kans was het direct raak: Núñez kwam vanaf rechts het strafschopgebied in, zette Éric García op het verkeerde been en schoot in de korte hoek raak.

Het doelpunt van Núñez viel na 133 seconden. Barcelona kreeg slechts één keer eerder een snellere tegengoal in een Champions League-wedstrijd: het record blijft in handen van Antonio da Silva, die in 2007 na 125 seconden scoorde tegen de Catalanen.

Met de vroege goal van Núñez valt de terugkeer voor Barcelona naar het Estádio da Luz vooralsnog vies tegen. De vorige keer dat de Catalanen in dit stadion speelden was op 14 augustus vorig jaar: toen was Bayern München met liefst 2-8 te sterk voor Barcelona. Kort na deze afgang werd Koeman benaderd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.