Espanyol wil Barça-broertjes Dos Santos herenigen

Espanyol staat op het punt om een indrukwekkende duo-transfer af te ronden. De Catalaanse club is volgens Spaanse media dicht bij een akkoord met Jonathan Dos Santos (21, foto). Stadgenoot Barcelona zou zijn goedkeuring hebben gegeven aan een al dan niet tijdelijk vertrek van de Mexicaan, die door de komst van Cesc Fabregas nóg verder in de pikorde is gedaald. Een overgang naar Real Zaragoza ziet hij zelf niet zitten.

Espanyol wil Barça-broertjes Dos Santos herenigen

Volgens onder meer de Catalaanse krant Sport zou Espanyol wél uitkomst bieden en dan vooral omdat ook broer Giovani (22) op de nominatie staat zich bij de selectie te voegen. De vleugelaanvaller wordt door de leiding van Espanyol gezien als vervanger van spits Daniel Osvaldo, die met bijna-zekerheid zal vertrekken uit Estadi Cornellà-El Prat. Giovani Dos Santos zit bij Tottenham Hotspur op een zijspoor en gaf onlangs zelf al te kennen te willen terugkeren naar Spanje. Een lucratief aanbod van Udinese wees hij al van de hand.

In het seizoen 2007/08 maakte hij deel uit de van Barça’s A-selectie, destijds nog onder leiding van coach Frank Rijkaard. Door het leeftijdsverschil speelde de broers, die beiden in bezit zijn van de Spaanse nationaliteit, niet eerder samen. Naar verluidt vraagt Tottenham Hotspur een transfersom van twee à drie miljoen euro.

De enige gearriveerde nieuwkomers bij Espanyol zijn tot dusverre verdediger Héctor Moreno (AZ) en middenvelder Juan Ángel Albín (Getafe). De van Ajax overgekomen Marvin Zeegelaar behoort bij Los Periquitos vooralsnog tot de B-selectie, dat elftal speelt zijn wedstrijden in de Tercera División, het vierde niveau van Spanje. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's