Ervaren Acosta vervangt geschorste Duarte bij Costa Rica

Reacties

Johnny Acosta krijgt bij Costa Rica een basisplaats als vervanger van de geschorste Óscar Duarte. Verder blijft het elftal dat Griekenland na strafschoppen versloeg ongewijzigd.

Ervaren Acosta vervangt geschorste Duarte bij Costa Rica

In de achtste finale tegen Griekenland werd Duarte in de 66ste minuut van het veld gestuurd. De verdediger van Club Brugge ontving zijn tweede gele kaart. Met tien man hield Costa Rica de opponent uiteindelijk op 1-1, waarna het via strafschoppen doorging. Ook in dat duel maakte Acosta (foto) al als invaller zijn opwachting.

Bondscoach Jorge Luis Pinto (foto) had behalve de dertigjarige verdediger van Alajuelense weinig keuze over in zijn defensie, omdat mandekker Roy Miller geblesseerd is aan zijn linkerdijbeen. Aangezien Costa Rica met maar liefst vijf verdedigers aantreedt, zijn er daardoor niet veel opties meer over.

De sterkhouders van Costa Rica zijn doelman Keylor Navas, middenvelder Celso Borges, buitenspeler Bryan Ruiz (voormalig speler van FC Twente en PSV) en spits Joel Campbell. Dit kwartet kan ook tegen Oranje weer op een basisplaats rekenen.

De elf namen van Costa Rica: Navas; Gamboa, Umaña, Gonzalez, Acosta, Díaz; Ruiz, Borges, Tejeda, Bolaños; Campbell.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.