Eriksen na heldenrol: 'Het was geen sexy wedstrijd'

Reacties

Dankzij sterspeler Christian Eriksen mag Denemarken nog dromen van WK-deelname, maar de oud-Ajacied beseft dat de neutrale toeschouwer niet aan zijn trekken kwam tijdens het uitduel met Montenegro (0-1).

Eriksen na heldenrol: 'Het was geen sexy wedstrijd'

'Het was geen sexy wedstrijd om te zien', reageerde Eriksen na de wedstrijd tegenover Kanal 5. 'Maar het was wel spannend, aangezien beide ploegen er vol voor gingen. Het was goed te zien dat de wedstrijd van groot belang was voor allebei de landen, die er ook allebei alles aan deden om te winnen.'

Voorafgaand aan de voorlaatste speelronde in Groep E hadden beide landen zestien punten. Eriksen nam zijn ploeg bij de hand op bezoek bij de concurrent om de tweede plaats. Na ruim een kwartier nam hij het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. 'Ik denk dat ik de doelman verraste', aldus Eriksen, die tussen enkele verdedigers van Montenegro van net buiten het strafschopgebied uithaalde.

Door de overwinning heeft Denemarken zondag aan een gelijkspel thuis tegen Roemenië genoeg om als tweede te eindigen. Alleen als koploper Polen op eigen veld verliest van Montenegro en de Denen zelf de afsluitende groepswedstrijd winnen, kwalificeert de ploeg van bondscoach Åge Hareide zich rechtstreeks voor het WK.

Stand in Groep E
LandDuels-PuntenDoelcijfers
Polen9-2224-12
Denemarken9-1919-7
Montenegro9-1618-8
Roemenië9-1211-9
Armenië9-69-25
Kazachstan9-25-25
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.