Groep E: Eriksen scoort weer en houdt WK-droom Denen levend

Reacties

Denemarken heeft in Groep E een belangrijke stap richting kwalificatie voor het WK gezet. Donderdag werd Montenegro, dé concurrent in de strijd om de tweede plek, opzij gezet: 0-1. Christian Eriksen maakte de enige goal in Podgorica en staat nu op zeven treffers in de kwalificatiereeks. Hij was in zijn laatste vier kwalificatiewedstrijden trefzeker voor Denemarken.

Groep E: Eriksen scoort weer en houdt WK-droom Denen levend

Met in de wetenschap de ruime winst van Polen op Armenië (1-6) eerder op de donderdag, was voor beide landen de enige manier om kans te houden op kwalificatie een winstpartij. Denemarken begon goed aan de wedstrijd, waar Björn Kuipers de leiding had, en noteerde binnen twintig minuten twee meevallers. Eerst kwam het land via sterspeler Eriksen op voorsprong. De middenvelder van Tottenham Hotspur vond in de zestiende minuut met een strak schot de rechterhoek. Enkele minuten later viel bij Montenegro sterspeler en topscorer Stevan Jovetic (zeven goals) weg door een blessure. Met Luka Djordjevic - die tijdens een verhuurperiode bij FC Twente niet scoorde in vijftien duels - kwam er een aanvaller met minder internationale allure in het veld.

Denemarken vergat in de tweede helft door te drukken. Na ruim een uur hoopte bondscoach Age Hareide met de inbreng van Nicklas Bendtner op wat actie voorin, maar het was Montenegro dat gevaarlijk werd. Een kwartier voor tijd blokte voormalig FC Twente-verdediger Andreas Bjelland een inzet van Djordjevic, waarmee hij de 1-1 voorkwam. Verder dan die poging kwam het thuisland niet, waardoor het kwalificatie voor het WK niet meer in eigen hand heeft.

De Scandinaviërs pakken door de winst namelijk de tweede positie in Groep E. De beste nummers twee van de kwalificatieperiode spelen in de play-offs voor een WK-ticket, de groepswinnaar gaat rechtstreeks naar het mondiale eindtoernooi. Denemarken heeft op 8 oktober aan een punt tegen Roemenië genoeg om de nummer twee te blijven. Polen wordt bij puntenverlies bij de Denen automatisch groepswinnaar.

Overige uitslagen:
Roemenië - Kazachstan 3-1
Armenië - Polen 1-6

Stand in Groep E  
LandDuels en puntenDoelcijfers
Polen9-2224-12
Denemarken9-1919-7
Montenegro9-1618-8
Roemenië9-1211-9
Armenië9-69-25
Kazachstan9-25-25
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.