Ereprijs en mooie woorden: Lang en Dost oogsten lof bij 'Hollands' Club Brugge

Reacties

Noa Lang is bij Club Brugge wederom verkozen tot Speler van de Maand. De voormalig Ajacied kreeg die titel in november ook al toegewezen en met drie goals en vier assists zette Lang zijn goede vorm in december door. Vanaf januari krijgt hij ook gezelschap in de aanval van Bas Dost, van wie veel wordt verwacht in Brugge.

Ereprijs en mooie woorden: Lang en Dost oogsten lof bij 'Hollands' Club Brugge
© Pro Shots
Sint-Truiden
Sint-Truiden
1 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Met Ruud Vormer en Lang in de gelederen ging Club Brugge de winterstop in als koploper met één punt meer dan RC Genk. In de tweede seizoenshelft hoopt de blauwzwarte formatie die koppositie met een dubbel aantal Nederlanders vast te houden. Dost en Stefano Denswil versterkten de formatie van coach Philippe Clement.

Club Brugge hervat zondag de competitie op bezoek bij Sint-Truiden. Lang zal die wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet gaan. De voormalig Ajacied werd namelijk voor de tweede keer op rij verkozen tot Speler van de Maand. De 21-jarige aanvaller maakte in december drie goals en verzorgde vier assists en daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op zes goals in alle competities. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dost
Met Dost en Denswil als Nederlandse impuls hervat Club Brugge zondag de jacht op de titel in België. Dost maakte veel indruk na zijn komst bij Club Brugge, maar coach Clement tempert de verwachtingen rondom de spits. 'Hij heeft het profiel dat we nodig hadden. De communicatie verloopt vlot en hij weet hoe je een kleedkamer binnen moet komen. De dingen die we van hem vragen, zijn op zijn lijf geschreven. Maar verwacht nu niet meteen wonderen van Dost, want voor een aanvallende speler is het altijd moeilijker starten dan voor een verdedigende. Fysiek is hij oké, al kan hij nog stappen maken', zo blikte de coach vooruit op het duel met Sint-Truiden.

Dost kan tegen Sint-Truiden meteen zijn debuut voor de Belgische club maken. Denswil daarentegen zal zijn rentree nog even uit moeten stellen. 'Hij heeft nog een achterstand in te halen', stelde Clement.

Pro League

Stand Pro League 2020/2021

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
34
24
4
6
73-26
+47
76
2
Antwerp
34
18
6
10
57-48
+9
60
3
Anderlecht
34
15
13
6
51-34
+17
58
4
Genk
34
16
8
10
67-48
+19
56
5
KV Oostende
34
15
8
11
49-41
+8
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.