Eredivisie op Rapport: Rotterdamse uitblinkers en grabbelende Noppert

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Tijdens het derde Eredivisie-weekend waren het vooral de spelers van Rotterdamse clubs die de schijnwerpers op zich wisten te richten. Andries Noppert sprong er in negatief opzicht uit.

Eredivisie op Rapport: Rotterdamse uitblinkers en grabbelende Noppert
© Pro Shots

Er stonden tijdens het laatste voetbalweekend van augustus maar vijf Eredivisie-duels op de planning, omdat de KNVB de in Europa actieve clubs een handje hielp door hun wedstrijden te verplaatsen naar eind september. Toch viel er genoeg te genieten op de vaderlandse velden, niet in de minste plaats dankzij Magnus Mattsson. De 24-jarige Deen was met twee goals en een assist de uitblinker bij NEC en is VI's Speler van de Week.

In het kielzog van Mattsson greep Koki Saito weer eens de hoofdrol bij Sparta Rotterdam. De Japanse vleugelaanvaller had op bezoek bij SC Heerenveen (1-3) met twee goals een belangrijk aandeel in de koppositie en kreeg een 7,5. Dat cijfer was ook weggelegd voor Feyenoord-trio Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Mats Wieffer. Zij waren allemaal trefzeker in het met 6-1 gewonnen thuisduel met Almere City FC.

Zo voeren de Rotterdamse clubs weer de boventoon, al was het zaterdag in Kralingen met Alen Halilovic (7,5) een speler van Fortuna Sittard die de beste man van het veld was. Een dag later kreeg Almere City-aanvaller Thomas Robinet in De Kuip de prijs voor schlemiel van het weekend met zijn ongelooflijke misser. Het levert de Fransman een 4,5 op. Het laagste cijfer van het weekend was echter voor Noppert (4), na zijn fout tegen Sparta.

Bekijk hieronder alle beoordelingen van de eerste vijf duels van Eredivisie-speelronde 3.

NEC Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Excelsior Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

PEC Zwolle Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Feyenoord Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

SC Heerenveen Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.