Mak Almere City ideale remedie voor zegeloos Feyenoord

Reacties

Feyenoord heeft zondag zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Het gepromoveerde Almere City FC was kansloos in De Kuip en verloor met ruime cijfers.

Mak Almere City ideale remedie voor zegeloos Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 1
Almere City FC
Almere City FC

De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen scheidsrechter Bas Nijhuis de spelers naar binnen stuurde. Onweer donderde boven De Kuip en dus kon er niet verder gespeeld worden. In de korte tijd voor de staking was Feyenoord wel tot scoren gekomen: Santiago Giménez prikte raak na een pass van Quinten Timber. Uiteindelijk lag het duel bijna een uur stil, maar zowel Feyenoord als Almere wilde de wedstrijd per se hervatten.

Na die hervatting werd Almere via Lance Duijvestijn direct gevaarlijk, maar het antwoord van Feyenoord betekende de 2-0. Igor Paixão liet zich uitzakken, werd vanaf links gevonden door Calvin Stengs en de Braziliaan maakte het beheerst af. Voor trainer Arne Slot ongetwijfeld een moment van opluchting, in de eerste drie officiële wedstrijden van het seizoen had Feyenoord immers niet gewonnen.

Onze analyse van de seizoenstart van Feyenoord.

Nieuw puntenverlies lag zondagmiddag eigenlijk nooit op de loer voor Feyenoord, daarvoor was Almere duidelijk een maatje te klein. In de achttiende minuut werd het 3-0 via Lutsharel Geertruida, die gevonden werd door Gernot Trauner. De Oostenrijkse publiekslieveling maakte zijn rentree in de basisopstelling na lang blessureleed. Aanwinsten Luka Ivanusec (niet speelgerechtigd) en Ondrej Lingr (lichte blessure) waren nog niet inzetbaar voor Slot.

Dat Almere niet tot scoren kwam tegen Feyenoord, had ook te maken met onderstaande grote misser van Robinet.

Feyenoord had de aanvallende versterkingen echter niet nodig tegen Almere City, want ook in de tweede helft ging het hard voor de thuisclub. Mats Wieffer schoot in de vijftigste minuut raak na een corner en Giménez maakte een kwartier later vanaf de stip zijn tweede. Daarmee kwam hij samen met Nikolas Agrafiotis (Excelsior) en Vangelis Pavlidis (AZ) bovenaan het topscorersklassement te staan.

De Mexicaan kreeg ook nog kansen op zijn derde, maar er werd juist aan de andere kant gescoord in De Kuip. Tot zijn grote frustratie hield Timon Wellenreuther wéér niet de nul: Jochem Ritmeester van de Kamp zorgde voor een klein beetje frustratie in Rotterdam-Zuid. De dag werd echter via Timber feestelijk afgesloten, hij maakte in de slotfase nog de 6-1. Daarvoor was het voor Gjivai Zechiël al een mooie dag: de negentienjarige middenvelder maakte als invaller zijn debuut in het shirt van Feyenoord.

Voor Feyenoord is het de grootste overwinning sinds 16 maart 2023, toen Shakhtar Donetsk in Europees verband omver werd geblazen (7-1). Na de nederlaag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de remises tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam in de Eredivisie is de eerste overwinning van het seizoen binnen. Almere wacht daarentegen nog op het eerste puntje sinds de promotie naar de Eredivisie.

De goal van Wieffer tegen Almere. Klik onder of boven de video om de treffer te zien

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.