Effectief Sparta grijpt koppositie dankzij overwinning in Heerenveen

Reacties

Sparta Rotterdam is de nieuwe koploper in de Eredivisie. De Rotterdamse ploeg toonde zondag effectiviteit en won van SC Heerenveen, dat na twee zeges op rij weer met beide benen op de grond kwam te staan.

Effectief Sparta grijpt koppositie dankzij overwinning in Heerenveen
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 3
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Het duel tussen Heerenveen en Sparta was ook een strijd om de koppositie. Doordat de Europees spelende clubs pas later in actie komen, lonkte plek één voor Heerenveen (zes punten) en Sparta (vier punten). Beide teams zorgden voor een levendige openingsfase. Na mogelijkheden voor Koki Saito en Joshua Kitolano was het Heerenveen dat een veelvoud aan kansen kreeg. Onder anderen Osame Sahraoui, Anas Tahiri en Simon Olsson kregen de bal er niet in.

Sparta-doelman Nick Olij had in die fase een belangrijke rol. De keeper keerde een kopbal van Ion Nicolaescu, die de poging waagde uit een voorzet van Sahraoui. Sparta bleef zo overeind en sloeg na ruim een half uur zelf toe. Heerenveen leed balverlies op het middenveld en zorgde er zo voor dat de Rotterdammers een snelle aanval inleidden. Doelman Andries Noppert redde nog op een poging van Saito, maar was kansloos op de rebound van Tobias Lauritsen.

Zo kreeg Heerenveen de meeste kansen, maar was het Sparta dat met een voorsprong de rust in ging. Het zat de Rotterdammers ook na rust niet tegen, getuige de 0-2 van Saito. Arno Verschueren waagde van afstand een poging. Noppert ging in de fout en liet de bal los, waarna de Japanner paraat stond om binnen te koppen. Na een uur sloeg Saito opnieuw toe met een schuiver in de linkerhoek die Noppert te machtig was. Zo leidde het uiterst effectieve Sparta met 0-3 in Friesland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pas daarna liet Heerenveen zich weer zien. De formatie van Kees van Wonderen maakte na rust lange tijd een onmachtige indruk. Pawel Bochniewicz zorgde ervoor dat er in ieder geval weer wat hoop was aan Friese zijde. Uit een goede voorzet van Sahraoui kopte de lange verdediger raak: 1-3. Ondertussen had bij Heerenveen Luuk Brouwers als invaller zijn debuut gemaakt.

De goal van de thuisploeg bleek uiteindelijk niet meer dan een eretreffer. Tot overmaat van ramp kreeg Heerenveen in de extra tijd ook nog de rode kaart. Thom Haye haalde Charles-Andreas Brym onderuit en mocht eerder douchen. Sparta won en pakte zo met zeven punten uit drie wedstrijden de koppositie in de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

SC Heerenveen Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.