Eredivisie op rapport: prima debuut Witry, slechte beurt Oranje-klant Malacia

Reacties

Aslak Fonn Witry is uitstekend begonnen aan zijn periode bij AZ. Michael Heylen kende juist een dramatisch optreden voor Sparta Rotterdam, terwijl Oranje-debutant Tyrell Malacia een slechte beurt maakte bij Feyenoord. In dit overzicht treft u alle spelers-, trainers- en scheidsrechtersbeoordelingen van de laatste speelronde van de Eredivisie aan.

Eredivisie op rapport: prima debuut Witry, slechte beurt Oranje-klant Malacia
© Pro Shots

Er waren afgelopen weekend weer heel wat uitblinkers in de Eredivisie. Zo kregen acht spelers een 8 of hoger. Onder hen Speler van de Week Cody Gakpo en de rechterflank van Ajax, Antony en Noussair Mazraoui. Maar ook bij SC Cambuur (Robin Maulun en Jamie Jacobs), RKC Waalwijk (Michiel Kramer), Fortuna Sittard (Mats Seuntjens) en FC Groningen (Cyril Ngonge) werd een 8 genoteerd.

Het vermelden waard is ook zeker de rol van de AZ-aanwinsten bij de uitzege op SC Heerenveen. De Noorse back Witry maakte in Friesland op fraaie wijze de 1-2 en kreeg voor zijn debuut in de Eredivisie een 7,5. Vangelis Pavlidis ontving dat cijfer eveneens na zijn eerste optreden als bassispeler voor AZ in competitieverband. De Griekse spits tekende voor de snelle gelijkmaker.

© Pro Shots

Bij Sparta gaat Heylen gaat met een stuk minder goed gevoel de interlandperiode in, hij heeft met een 3,5 het laagste cijfer van het weekend. De Belgische verdediger veroorzaakte al vroeg in het verloren uitduel met Go Ahead Eagles (2-0) een penalty met een onbesuisde tackle (foto) en moest in de rust plaatsmaken voor Tom Beugelsdijk. Sparta heeft door de nederlaag na drie duels pas een punt.

Feyenoord leed zondagmiddag op bezoek bij FC Utrecht de eerste competitienederlaag (3-1). Ook bij de Rotterdammers waren enkele onvoldoendes te noteren. Zo kreeg Malacia een dag voordat hij zich voor het eerst bij het Nederlands elftal mag melden een 4,5. De linksback veroorzaakte onder meer een strafschop met een lichte overtreding. Zal hij Louis van Gaal aan het denken hebben gezet?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.