Eredivisie op Rapport: onvoldoendes bij Ajax, laagste cijfer voor winnende Spartaan

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Het werd opnieuw een teleurstellend weekend voor Ajax en dat zien we ook terug in de uitgedeelde cijfers.

Eredivisie op Rapport: onvoldoendes bij Ajax, laagste cijfer voor winnende Spartaan
© Pro Shots

John van 't Schip hoopte met Ajax aan een reeks te kunnen bouwen. De opvolger van de weggestuurde Maurice Steijn won zijn eerste twee competitiewedstrijden, tegen FC Volendam en SC Heerenveen, maar zondag moest Ajax genoegen nemen met een punt tegen Almere City. Vlak voor het einde veroorzaakte Benjamin Tahirovic een strafschop, die werd benut door Thomas Robinet: 2-2.

Tahirovic was op de bank begonnen bij Ajax, daar Van 't Schip voor een verrassende opstelling had gekozen. De trainer Georges Mikautadze de kans om zich vanaf het begin te laten zien. De Georgiër deed echter niet veel goed en werd halverwege naar de kant gehaald. Zijn optreden werd beoordeeld met een 5. Steven Berghuis en Kenneth Taylor kregen ook een onvoldoende.

Het laagste cijfer dat dit weekend werd uitgedeeld werd een 4. FC Utrecht-spits Isac Lidberg, die nog totaal niet uit de verf komt in de Domstad, kreeg dit cijfer na zijn optreden tegen Excelsior (2-2). Ook Camiel Neghli kreeg een 4. Opvallend, want hij boekte met Sparta Rotterdam een prima zege op FC Volendam: 1-4. Neghli grossierde echter in balverlies en stelde flink teleur in Noord-Holland. Zijn ploeggenoot Djevencio van der Kust deed het met een 4,5 als rapportcijfer overigens niet veel beter.

Bart Vriends beleefde wél een goede dag in Volendam. De Sparta-verdediger scoorde twee keer en werd beoordeeld met een 8. Datzelfde cijfer kreeg Feyenoorder Quinten Timber, die werd gekozen tot Speler van de Week.

Bekijk hieronder de beoordelingen van speelronde twaalf in de Eredivisie.

Fortuna Sittard Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

FC Twente Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Vitesse Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

PSV Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Almere City FC Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

FC Volendam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Feyenoord Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

FC Utrecht Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.