Zwoegend Utrecht voorkomt in blessuretijd historische zege Excelsior

Reacties

Ron Jans heeft FC Utrecht nog niet aan de praat gekregen. Het wilde zondag ook niet vlotten tegen Excelsior. De Kralingers waren hard op weg Stadion Galgenwaard voor het eerst in de clubhistorie met een overwinning te verlaten, maar in de blessuretijd bezorgde Modibo Sagnan Utrecht alsnog een punt (2-2).

Zwoegend Utrecht voorkomt in blessuretijd historische zege Excelsior
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 2
Excelsior
Excelsior

Het duel in Stadion Galgenwaard werd voorafgegaan door een enorme vuurwerkshow. Op het veld bleef het vuurwerk lange tijd uit. FC Utrecht deed wat het kon, maar had moeite om serieuze kansen bij elkaar te voetballen. Aan de andere kant stichtte Excelsior uit het niets gevaar. In de slotfase van de eerste helft kopte Troy Parrott de bal op de paal. De rebound viel vervolgens net niet goed voor Couhaib Driouech.

Op slag van rust moest Utrecht noodgedwongen een wissel doorvoeren. Mike van der Hoorn had te veel last van een eerdere botsing met voormalig ploeggenoot Arthur Zagré en kon niet verder. Jans koos voor Can Bozdogan als zijn vervanger. Voor aanvang van de tweede helft besloot de trainer ook Souffian El Karouani te brengen. Dat ging ten koste van Yannick Leliendal.

Excelsior drukt door
Driouech maakte de missie van Utrecht nog een stuk moeilijker. De aanvaller van Excelsior dribbelde op de achterlijn langs een aantal verdedigers en verraste vervolgens ook Vasilis Barkas (0-1). Na de openingstreffer bleef het druk voor de neus van de Griekse goalie, die twee pogingen van Parrott verijdelde. Met een rake kopbal verdubbelde de volledig vrijstaande Lazaros Lamprou alsnog de score (0-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Terwijl het 'schaam je kapot' vanaf de tribunes rolde, begon Excelsior langzaamaan te denken aan de eerste overwinning ooit in Stadion Galgenwaard. Met een schot van afstand bracht Bozdogan de spanning twintig minuten voor tijd echter helemaal terug. Utrecht ging op zoek naar meer, nam ook het initiatief, maar leek het niet meer voor elkaar te krijgen. Tot Sagnan in de 93ste minuut zijn hoofd tegen een corner van Bozdogan zette en alsnog voor een gelijkspel zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat betekent dat Utrecht de interlandperiode ingaat als nummer zestien van de Eredivisie. Excelsior blijft zevende.

FC Utrecht Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.