Vriends en Kitolano sturen Volendam met huiswerk interlandperiode in

Aan De Dijk in Volendam heeft Sparta Rotterdam een soevereine zege geboekt: 1-4. De nummer zes van de Eredivisie zag Bart Vriends en Joshua Kitolano uitblinken in een wedstrijd waarin de Rotterdammers totaal niet in de problemen kwamen.

FC Volendam
FC Volendam
1 - 4
Sparta Rotterdam

Bij de bezoekers had Charles-Andreas Brym weer eens een basisplaats. De Canadees mocht het als linksbuiten proberen vanwege de absentie van Pelle Clement. Tobias Lauritsen kreeg in de punt van de aanval de voorkeur van trainer Jeroen Rijsdijk. Bij de thuisploeg keerde Brian Plat terug in de wedstrijdselectie. Een basisplaats was nog niet voor de Volendammer weggelegd.

Sparta schoot uit de startblokken aan De Dijk. Een voorzet van Joshua Kitolano werd door Bart Vriends, afgelopen week in zijn podcast nog pratend over harde en zachte voeten en harde koppen, met zijn hoofd binnengeknikt. Toch liet Het Andere Oranje zich niet uit het veld slaan en was het Milan de Haan die snel terugsloeg. De middenvelder schoot met een droge knal de 1-1 achter Nick Olij. Het was voor de negentienjarige De Haan zijn derde treffer in zijn laatste vier optredens voor de Wijdbroeken.

Voor de rust eiste de 22-jarige Kitolano weer de hoofdrol op. De box-to-box-middenvelder van de Rotterdammers stak bij een uitval het hele veld over en had uiteindelijk nog voldoende lucht en rust om Mio Backhaus te verschalken. De Noors-Congolese middenvelder schoot de bal zeer bekeken in de bovenhoek en bepaalde daarmee de ruststand op 1-2.

Hoe open, leuk en aantrekkelijk de eerste helft was in het Kras Stadion, zo matig was het tweede bedrijf. Sparta leek zich niet in te willen spannen en Volendam leek niet beter te kunnen. Grote kansen kregen beide ploegen eigenlijk niet en Sparta speelde de wedstrijd solide uit. Tot aan de slotfase, waarin Vriends nog zijn tweede van de middag maakte door bij de tweede paal, na een doorgekopte corner, de bal binnen te werken: 1-3.

Ook mocht Arno Verschueren nog een duit in het zakje doen voor de bezoekers tegen de onmachtige  thuisploeg. De Belg schoot, zonder enige druk opgelegd door de Volendammers, de 1-4 kiezelhard in de benedenhoek. Sparta heeft door de overwinning de zesde plek in de Eredivisie een stuk steviger in handen. FC Volendam daalde door de nederlaag op doelsaldo af naar de zeventiende plek in de competitie. De ploeg van Matthias Kohler heeft zodoende huiswerk gekregen voor de komende interlandperiode.