Eredivisie op Rapport: ongelukkige hoofdrol voor Malacia

Een roekeloze tackle van Arno Verschueren deed Sparta Rotterdam de das om tegen PSV, terwijl Tyrell Malacia tijdens de topper AZ - Feyenoord juist ontsnapte aan een rode kaart. Bekijk in dit overzicht alle beoordelingen van afgelopen weekeinde.

Malacia veroorzaakte de tweede strafschop van de middag in Alkmaar, waarna AZ op een 2-0 voorsprong kwam. De linksback ontsnapte in de eerste helft aan zijn tweede gele kaart. Feyenoord-trainer Arne Slot besloot Malacia daarom in de rust maar te wisselen. De verdediger werd voor zijn optreden in het AFAS Stadion beoordeeld met een 4,5.

Het laagste cijfer tijdens de 24ste speelronde van de Eredivisie was voor Verschueren, die in de 54ste minuut van het duel tussen Sparta Rotterdam en PSV een rode kaart kreeg voor een overtreding rond de middenlijn. Zijn club Sparta leidde op dat moment nog met 1-0, maar met elf tegen tien boog PSV de achterstand om in een overwinning.

Bekijk in onderstaand overzicht alle beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters.