Eredivisie lonkt voor Fortuna na Amsterdamse zege in topper

Reacties

Jong Ajax heeft de eigen titelkansen nieuw leven ingeblazen door concurrent NEC te verslaan. Het was Fortuna Sittard dat profiteerde van het resultaat in Amsterdam, zeker ook met oog op directe promotie naar de Eredivisie.

Eredivisie lonkt voor Fortuna na Amsterdamse zege in topper

Jong Ajax – NEC 2-0
Jong Ajax had zich maandag ten koste van FC Dordrecht al hersteld van de zeperd op eigen veld tegen Jong PSV. In de topper tegen NEC zette de ploeg van trainer Michael Reiziger de goede lijn door. Al na minder dan twintig minuten was een solide basis gelegd voor een overwinning. Na zeven minuten opende Sebastian Pasquali de score. NEC-doelman Joris Delle had aanvankelijk nog een antwoord op het schot van Dennis Johnsen, die makkelijk door de Nijmeegse defensie was gesneden. Maar de goalie was vervolgens kansloos op de inzet van Pasquali. Jong Ajax zette in de negentiende minuut de NEC-verdediging andermaal te kijk. Dit keer was het de beurt aan Mateo Cassierra om de trekker over te halen.

In de tweede helft was NEC niet bij machte de opgelopen schade goed te maken. Trainer Pepijn Lijnders probeerde in de 54ste minuut het tij te keren door Steeven Langil in te brengen voor Sven Braken. Het leverde hem weinig vleiende woorden op uit het vak van de meegereisde NEC-aanhang , die zagen hoe hun ploeg na rust lange tijd niet de indruk kon wekken voor hun titelkansen te vechten. Pas in de slotfase was er een Nijmeegse offensief, maar dat bleef zonder resultaat.

Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard 0-1
Fortuna Sittard veroverde vorige week de koppositie in de Jupiler League dankzij een overtuigende zege op Almere City FC. Dat Limburgse succes had wel een keerzijde door het uitvallen van André Vidigal en Djibril Dianessy. Maar ook zonder de smaakmakers ging Fortuna door met winnen. Na het succes van maandag tegen Helmond Sport (3-0) werd ook Go Ahead Eagles aan de kant gezet.

Aanvoerder Perr Schuurs zette de ploeg van trainers Claudio Braga en Kevin Hofland na een kwartier op voorsprong met een rake kopbal. Het bleek genoeg voor de even benauwde als belangrijke overwinning. Go Ahead Eagles was via Jeff Stans nog dicht bij de gelijkmaker geweest, zoals aan de andere kant Lisandro Semedo door Deventer verdediger Robin Buwalda een tweede Limburgse treffer was onthouden.

Door het resultaat in De Adelaarshorst was het voor Fortuna een heel mooie dag. Niet alleen werd de koppositie verstevigd, maar ook werd eerder op de dag een positieve uitspraak verwelkomd in de arbitragezaak tegen gewezen trainer Sunday Oliseh. Met een voorsprong van vier punten op NEC ligt directe promotie met nog vier duels te gaan voor het grijpen voor de Limburgers.

Telstar – Jong PSV 0-0
Na vier zeges op rij heeft Jong PSV, waar het debuut van Maxi Romero moest worden uitgesteld, genoegen moeten nemen met een punt. In Velsen bleef het tegen Telstar 0-0, waarbij vooral de thuisploeg verzuimde tot scoren te komen. Zo raakte Amerikaans international Andrija Novakovich de lat namens De Witte Leeuwen. Het was de eerste averij voor de Brabantse beloftes in de vierde en laatste periode.  

Overige uitslagen:
FC Eindhoven – De Graafschap 2-4
FC Den Bosch – SC Cambuur 1-2
FC Oss – RKC Waalwijk 3-1
Almere City FC – Jong FC Utrecht 2-1
FC Emmen – FC Volendam 2-3
Jong AZ – FC Dordrecht 3-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.