'Entourage van Messi is ontevreden over Pochettino'

Reacties

Lionel Messi komt nog niet los in de Ligue 1. Volgens Franse media is de omgeving van de Argentijn niet onder de indruk van de tactische capaciteiten van trainer Mauricio Pochettino bij Paris Saint-Germain.

'Entourage van Messi is ontevreden over Pochettino'
© Pro Shots
Lens
Lens
1 - 1
PSG
PSG

Dankzij een late goal van Georginio Wijnaldum ontsnapte PSG dit weekend aan zijn tweede competitienederlaag van het seizoen. De Parijzenaren gaat met een straatlengte voorsprong aan kop van de Ligue 1, maar het spel houdt nog niet over. Pochettino blijft zoeken naar een manier om zijn aanvallende supersterren op te stellen zonder de balans in zijn elftal te verliezen.

Volgens L'Équipe heeft de entourage van Messi twijfels of dat gaat lukken. Tot nu toe gaat het namelijk alle kanten op. Pochettino heeft dit seizoen nog niet één keer vastgehouden aan dezelfde basiself. Hij blijft, ook mede door blessures, schuiven met zijn middenveld en voorhoede. De puzzel valt nog niet in elkaar.

Ook met Messi wordt veel geschoven. Hij speelde al als spits en nummer 10 en wordt de laatste tijd weer aan de rechterkant geposteerd. L'Équipe schrijft dat Messi en zijn entourage ook balen van de spelopvatting onder Pochettino. In belangrijke wedstrijden zakt PSG ver in om vervolgens toe te slaan in de omschakeling met Kylian Mbappé als wapen. Messi zou beter tot zijn recht komen in een speelwijze die meer op balbezit is georiënteerd.

Want duidelijk is dat Messi zeker in de Ligue 1 nog op stoom moet raken. De linkspoot wist in zijn eerste 686 speelminuten in de Franse competitie slechts eenmaal te scoren uit 35 doelpogingen. Zaterdag liet hij tegen Lens een goede kans op zijn tweede treffer liggen, toen hij een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied een meter over schoot.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.