Wijnaldum redt Paris Saint-Germain na onvoorstelbare fout Navas

Reacties

Keylor Navas heeft Paris Saint-Germain en zichzelf een slechte dienst bewezen. De 34-jarige doelman ging enorm in de fout op bezoek bij Lens en leidde zodoende puntenverlies in. Georginio Wijnaldum voorkwam uiteindelijk een nederlaag.

Wijnaldum redt Paris Saint-Germain na onvoorstelbare fout Navas
© Pro Shots
Lens
Lens
1 - 1
PSG
PSG

PSG kon zaterdagavond in het Stade Bollaert-Delelis niet beschikken over Neymar en Sergio Ramos, terwijl Kylian Mbappé net als Wijnaldum op de bank begon. Hetzelfde gold voor Gianluigi Donnarumma, die afgelopen maandag tijdens het Gouden Bal-gala nog verkozen tot beste doelman ter wereld. Desondanks koos Mauricio Pochettino ook in Lens weer voor Navas onder de lat.

Lens was uitstekend aan het seizoen begonnen en bezette voorafgaand aan de zeventiende speelronde de vijfde plaats in de Ligue 1 met slechts drie punten minder dan nummer twee Olympique Marseille. Het verschil met Paris Saint-Germain bedroeg echter vijftien punten. Dat was op het veld niet te zien, want Lens deed weinig onder voor de koploper, al kregen de bezoekers in de eerste helft wel de betere kansen.

Na rust kroop de thuisclub iets meer uit zijn schulp en na ruim een uur kwam Lens ook op voorsprong, maar daarbij werd het in het zadel geholpen door Navas. De ervaren doelman ging kinderlijk in de fout bij een schot van afstand van Seko Fofana. De bal had een eenvoudige prooi moeten zijn voor de Costa Ricaan, maar diens enorme ketser zorgde voor de 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pochettino reageerde door in de zeventigste minuut Mbappé en Wijnaldum binnen de lijnen te brengen en zij redden in extremis een punt. In de extra speeltijd kopte Wijnaldum binnen op aangeven van Mbappé en zorgde zo voor de 1-1. Kort daarna kreeg PSG nog een vrije trap op een kansrijke positie, maar Lionel Messi schoot over. Een overwinning was ook niet geheel verdiend geweest voor de bezoekers.

Door het gelijkspel heeft Paris Saint-Germain nu 42 punten uit zeventien duels, waarmee het nog altijd hard op weg lijkt naar het kampioenschap. Er zal echter nog veel nagesproken worden over keeperskwestie. Het is de vraag of de blunder consequenties heeft voor Navas: blijft hij geregeld speeltijd krijgen of kiest Pochettino voor Donnarumma als vaste eerste doelman?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
5
Nice
38
20
7
11
52-36
+16
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer K. Navas
Meer over K. Navas
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.