'Enthousiaste De Zerbi beloont Veltman voor droomseizoen met Brighton'

Reacties

Joël Veltman was jarenlang een van de vertrouwde gezichten van Ajax. In 2020 keerde de 28-voudig international de Amsterdammers na vier landstitels echter de rug toe. In de Premier League volgde een succesvol avontuur, dat ook nog eens verlengd lijkt te gaan worden.

'Enthousiaste De Zerbi beloont Veltman voor droomseizoen met Brighton'
© Pro Shots

Volgens The Athletic is Brighton & Hove Albion meer dan tevreden over Veltman. De rechtsbenige verdediger is een vaste waarde in de wedstrijdselectie van manager Roberto de Zerbi en wordt gezien als belangrijk onderdeel van het succes van de subtopper. Mede daarom lijkt er een kakelvers contract voor de oud-Ajacied klaar te liggen aan de kustplaats.

Momenteel heeft Veltman een aflopend contract bij The Seagulls. Weliswaar heeft Brighton een optie in het contract op laten nemen om de verbintenis met een jaar te verlengen, maar als het aan de club ligt bij Veltman nóg langer actief in Brighton & Hove. Volgens het Britse medium wil de club Veltman belonen voor zijn prestaties de afgelopen drie seizoenen.

In bijna drie seizoenen speelde Veltman al 102 officiële wedstrijden voor de club. Tachtig wedstrijden begon hij in de basisopstelling. Sinds de entree van De Zerbi is hij zeker van zijn plekje, nadat hij de concurrentiestrijd van de Ghanees Tariq Lamptey won. De formatie waarin Veltman opereert wordt zelfs de best voetballende ploeg van de competitie genoemd.

Onlangs liet Veltman in een uitgebreid interview met VI al weten het prima naar zijn zin te hebben in Engeland. Zijn dienstperiode lijkt op korte termijn verlengd te gaan worden. Een beloning voor een stabiele periode in de subtop van de beste competitie ter wereld. De rest van het seizoen van Veltman staat overigens in het teken van de Premier League, want Brighton mikt nog altijd op een Europees ticket.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.