Enorme domper Syrië en Osman betekent goed nieuws voor Heracles

Reacties

Heracles Almelo mag binnenkort Mohammed Osman weer terug verwachten. Australië, met PSV'er Aziz Behich in de basis, won door een goal in de absolute slotfase (93ste minuut) met 3-2 van Syrië, dat daardoor laatste in poule B op het toernooi om de Azië Cup eindigt.

Enorme domper Syrië en Osman betekent goed nieuws voor Heracles
Australië
Australië
3 - 2
Syrië
Syrië

Titelverdediger Australië kende in het toernooi om de Azië Cup een valse start na een 1-0 nederlaag tegen Jordanië. Daardoor moest de formatie van bondscoach Graham Arnold, dat wel met 3-0 van Palestina won, nog vol aan de bak tegen Syrië. Dat moesten de Socceroos wel doen zonder Trent Sainsbury. De verdediger van PSV kreeg in het duel met Palestina zijn tweede gele kaart en was daardoor geschorst.

Bij het Syrische elftal stond Heraclied Osman aan de aftrap. De 25-jarige middenvelder begon de eerste wedstrijd tegen Palestina (1-1) nog op de bank, maar dat kwam bondscoach Bernd Stange op veel kritiek te staan. Nadat de tweede wedstrijd, met Osman in de basis, tegen Jordanië met 2-0 verloren ging, werd Stange zelfs ontslagen.

Het ontslag van de bondscoach mocht niet meer baten voor Syrië, dat mikte op een plek in de achtste finales. De 2-2 stand die tot de 93ste minuut op het scorebord stond tegen Australië zou voor Syrië een derde plek in de poule betekenen. In dat geval zou het Syrische elftal in de wachtkamer plaatsnemen. De vier beste nummers drie gaan namelijk ook naar de achtste finales op het toernooi om de Azië Cup.

Tom Rogic, spits van Celtic, zorgde er met de 3-2 in de 'dying seconds' voor dat Syrië helemaal niet hoeft af te wachten, maar meteen naar huis kan. Goed nieuws voor Heracles Almelo dus. De ploeg van coach Frank Wormuth speelt zaterdag de uitwedstrijd FC Groningen, welke nog te vroeg komt voor Osman. De Syrische middenvelder kan wellicht wel op tijd weer aansluiten voor de eerste thuiswedstrijd na de winterstop: zaterdag 26 januari tegen PEC Zwolle.

Azië Cup

Stand Groepsfase Groep B Azië Cup 2019 UAE

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Jordanië
3
2
1
0
3-0
+3
7
2
Australië
3
2
0
1
6-3
+3
6
3
Palestina
3
0
2
1
0-3
-3
2
4
Syrië
3
0
1
2
2-5
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.