Enorm verschil tussen vraag en aanbod doet niets met optimisme van Arsenal

Reacties

Arsenal houdt vertrouwen in de komst van Mykhailo Mudryk, die dé topaankoop van januari moet gaan worden voor de Premier League-koploper. Vraag en aanbod liggen weliswaar nog mijlenver uit elkaar, maar bij Arsenal blijven ze optimistisch, zo wordt gemeld door Sky Sports.

Enorm verschil tussen vraag en aanbod doet niets met optimisme van Arsenal
© Pro Shots

Mudryk is de grote ster van Shakhtar Donetsk en wordt nu al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Arsenal. De 21-jarige aanvaller voedde de geruchten over een transfer, door via Instagram te laten zien dat hij de wedstrijd van Arsenal tegen West Ham United op de televisie bekeek. Mikel Arteta bleek daar echter niet bijzonder van onder de indruk.

De coach wilde ook niets kwijt over de geruchten over een bod op Mudryk. 'Jullie weten dat ik nooit uitweid over spelers die niet voor ons spelen. Ik snap dat je die vraag misschien moet stellen, maar we hebben aangegeven dat we manieren willen vinden om onze selectie te versterken. We zullen de juiste spelers vinden, dat is alles wat ik erover kan zeggen.'

Via Carlo Nicolini, die samen met Darijo Srna het technisch beleid van Shakhtar bepaalt, liet de club in oktober nog weten Mudryk meer waard te vinden dan Antony, voor wie 95 tot 100 miljoen euro is betaald. Het openingsbod van Arsenal lag volgens Sky Sports op 62 miljoen euro, plus mogelijke bonussen. Dit voorstel is afgewezen, maar de clubs blijven met elkaar in gesprek.

Mudryk speelde tot dusver 44 wedstrijden voor Shakhtar, waarin hij twaalf keer scoorde. De pijlsnelle linksbuiten scoorde in dit Champions League-seizoen nog driemaal. Hij kan niet worden gezien als de beoogde opvolger voor Gabriel Jesus: Arsenal wil de geblesseerde Braziliaan vervangen door een spits. Dat is Mudryk niet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.