Engeland is vrijdagavond zo goed als uitgeschakeld op het EK Onder-21. De formatie van bondscoach Aidy Boothroyd verloor na een spectaculaire slotfase van Roemenië, dat verrassend aan kop gaat in Groep C.

Engeland O21
2 - 4
Roemenië O21

Engeland ging op jacht naar revanche na de 2-1 nederlaag tegen Frankrijk van afgelopen dinsdag. De ploeg van Boothroyd deed dat met onder anderen Vitesse-verdediger Jake Clarke-Salter in de basis. Aan de Roemeense zijde startte Ianis Hagi, die door Ajax wordt begeerd. De twintigjarige middenvelder scoorde in de met 4-1 gewonnen eerste groepswedstrijd tegen Kroatië.

De Roemeense doelman Ionut Radu bleek tijdens de wedstrijd de kwelgeest van de Engelsen. Met meerdere knappe reddingen hield de doelman van Internazionale, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Genoa, zijn ploeg op de been. Onder anderen James Maddison en voormalig Vitesse-speler Mason Mount stuitten op Radu.

Het venijn van de wedstrijd zat duidelijk in de staart. Lang leek het duel op 0-0 af te stevenen, tot de bal met nog een kwartier te spelen op de stip ging voor de Roemenen. Jonjoe Kenny beging een overtreding en George Puscas schoot raak. Drie minuten later stond het echter alweer 1-1 nadat Demarai Gray vanaf links naar binnen snelde en raak schoot in de verre hoek.

Het zou zeker niet de laatste goal van de avond zijn, want Hagi sloeg na 85 minuten toe na een fout van verdediger Fikayo Tomori. De middenvelder rondde knap af, maar zag het niet veel later 2-2 worden. Tammy Abraham nam een dieptepass aan in het strafschopgebied en werkte de bal uit de draai in het doel.

Zo had Engeland nog hoop op het bereiken van de volgende ronde. Een heel korte hoop dan, want twee minuten na de gelijkmaker werd het al 2-3. Invaller Florinel Coman besloot uit te halen en door een enorme blunder van keeper Dean Henderson belandde de bal in het doel. Om nog wat extra zout in de Engelse wond te strooien, haalde Coman in de extra tijd op sublieme wijze uit voor 2-4.

De talenten van Roemenië zijn dicht bij het bereiken van de volgende ronde van het EK Onder-21, voor Engeland betekent de nederlaag zo goed als zeker een vroeg afscheid van het toernooi.