Engelse man heeft ongekende verzameling voetbalschoenen: 'Is 40.000 euro waard'

Reacties

Het verzamelen van voetbalschoenen een uit de hand gelopen hobby van Cameron Corp noemen, is een understatement. De Britse jongen verzamelde de afgelopen jaren honderden paren schoenen en zijn collectie is naar eigen zeggen inmiddels een fortuin waard.

Engelse man heeft ongekende verzameling voetbalschoenen: 'Is 40.000 euro waard'
© Instagram
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De 25-jarige Corp begon met het sparen van de voetbalschoenen die ook zijn idolen droegen. Inmiddels is hij tien jaar verder en heeft hij een imposante collectie van driehonderd paar voetbalschoenen. Sommige gedragen door profvoetballers en sommige gesigneerd. 'Als ik de waarde van alle paren bij elkaar optel, is de verzameling ongeveer 40.000 euro waard', vertelde hij aan The Sun.

Corp besteedde vele uren aan het vinden van de meest zeldzame paren. Hij werkte samen met handelaars, verzamelaars, vrienden en deed mee aan veilingen. Corp heeft onder meer een paar PUMA Ones van Sergio Agüero liggen, waarop hij zijn hattrickrecord in de Premier League behaalde. Die zijn volgens hem ruim 5800 euro waard.

Ook heeft hij een speciale collectie van schoenen van Cristiano Ronaldo. Die bestaat uit dertig paar en één daarvan zijn de CR7 Nike Mercurial Superfly IV Rare Gold. Die zijn volgens Corp zeer zeldzaam en daarom zo'n 3500 euro waard. 'Ik heb duizenden euro's aan mijn collectie besteed, maar vind het te beschamend om het totale bedrag uit te rekenen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.