Engelse internationals massaal uitgejoeld door Hongaarse kinderen

De spelers van Engeland hebben zaterdagavond een weinig hartelijk welkom gekregen in Hongarije. Toen zij voor de aftrap van het Nations League-duel met Hongarije knielden als statement tegen racisme, klonk er boegeroep in de Puskás Aréna.

Engelse internationals massaal uitgejoeld door Hongaarse kinderen
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
1 - 0
Engeland
Engeland

Nou is dat gegeven op zich niet zo eens opmerkelijk gezien de recente gebeurtenissen tijdens de eerdere ontmoeting, maar wegens een straf van de UEFA mochten er alleen kinderen aanwezig zijn tijdens het treffen tussen Hongarije en Engeland. En ook zij lieten dus duidelijk weten wat ze vonden van het gebaar van de Engelse internationals.

In september vorig jaar werden spelers van Engeland al racistisch bejegend tijdens het WK-kwalificatieduel met Hongarije. De UEFA oordeelde naar aanleiding daarvan dat de Hongaren twee thuiswedstrijden zonder publiek moest spelen, maar kinderen tot de leeftijd van veertien jaar vormen de uitzondering daarop. Er zijn er zaterdagavond zo'n 36.000 aanwezig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League