Engelse fans hekelen 'hebzucht' topclubs en UEFA: 'FA Cup betaalt de prijs'

Reacties

De FSA, de nationale supportersvereniging in Engeland, is het totaal oneens met de beslissing van de FA om vanaf volgend seizoen geen replays meer toe te passen in het hoofdtoernooi van de strijd om de FA Cup.

Engelse fans hekelen 'hebzucht' topclubs en UEFA: 'FA Cup betaalt de prijs'
© Pro Shots

In een statement meldt de FSA dat ze al langer ervoor waarschuwde dat diverse aspecten die de FA Cup zo speciaal maken, bijvoorbeeld de historie en traditie, serieus worden bedreigd. De supportersvereniging wijst erop dat het niet fair zou zijn om alle pijlen op de FA te richten. 'Het is terecht dat de FA wordt geconfronteerd met protesten, maar laten we niet voorbijgaan aan de rol van de UEFA en de rijkste clubs in de Premier League. Hun hebzucht staat aan de basis van deze beslissing.'

'Dit proces is ingeluid door het feit dat de UEFA heeft gecapituleerd voor de eisen van de rijkste Champions League-clubs. Voor hen is niets ooit genoeg. Zij konden zich nooit vinden in het competitiemodel, omdat ze nu eenmaal meer wedstrijden wilden (lees: meer en meer geld). Uiteindelijk heeft dit gezorgd voor een uitgebreidere opzet, waardoor teams vier tot zes wedstrijden extra gaan spelen in de Champions League. Het is de FA Cup die hiervoor de prijs betaalt.'

De FSA is niet de enige instantie die zich roert. Vrijdag riep de English Football League (EFL) de FA op zijn beslissing te herzien. Ondertussen neemt Andy Holt, de voorzitter van League Two-club Accrington Stanley, al het woord 'boycot' in de mond. Holt zou dit steunen als er genoeg clubs achter zo'n initiatief komen te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.