FA komt met statement na storm aan kritiek: 'Alle partijen zijn akkoord gegaan'

Reacties

De FA heeft een statement uitgebracht naar aanleiding van de kritiek op de wijzigingen van de FA Cup. De organisator van het oudste bekertoernooi ter wereld voelt zich genoodzaakt om het goedkeuringsproces openbaar te maken.

FA komt met statement na storm aan kritiek: 'Alle partijen zijn akkoord gegaan'

In de verklaring zegt de FA te hebben geluisterd naar het commentaar van de laatste 24 uur. 'We hebben de speelkalender voor het seizoen 2024/25 uitvoerig doorgenomen met de Premier League en de EFL (competitie-organisator Championship, League One en League Two, red.). Het schrappen van replays werd besproken in een van de eerste vergaderingen en alle partijen zijn akkoord gegaan.'

Daarna werd bekeken hoe de FA Cup sterker kon worden gemaakt. 'Ook al zijn er minder data beschikbaar en willen we het welzijn van de spelers handhaven. Door de veranderingen wordt alleen nog in het weekend gespeeld en zorgen we voor exclusieve uitzendrechten. In de vroege rondes worden meer wedstrijden uitgezonden, wat leidt tot extra opbrengsten voor clubs uit de EFL en de National League.'

Prijzengeld
Verder wordt met clubs uit de Premier League en de EFL jaarlijks gekeken naar het prijzengeld. De speelkalender voor volgend seizoen is goedgekeurd door de Professional Game Board, die bestaat uit vier vertegenwoordigers uit de Premier League en vier uit de EFL. Vervolgens gingen ook het bestuur van de FA akkoord. Dat proces doorloopt de Engelse bond ieder jaar om goedkeuring te krijgen voor de speelkalender.

De FA sluit af door te zeggen dat het begrip heeft voor de zorgen. 'Binnenkort bespreken we de details met de clubs en zullen we de aanvullende inkomsten tijdens de vroege rondes uitleggen. We blijven alles evalueren om te zorgen dat clubs uit de EFL en de National League er niet op achteruit gaan. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Komend weekend worden de halve finales van het huidige seizoen afgewerkt.

Za 20 apr.

Zo 21 apr.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.