Engelse bond toont vertrouwen in Southgate: nieuwe deal richting EK 2024

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) heeft het contract van bondscoach Gareth Southgate verlengd tot en met de zomer van 2024. De FA toont zo al ruim voor het WK in Qatar vertrouwen in een lange samenwerking met Southgate.

Engelse bond toont vertrouwen in Southgate: nieuwe deal richting EK 2024
© Pro Shots

Het was een publiek geheim dat de FA en Southgate langer met elkaar verder wilden, maar beide partijen besloten de bekendmaking van de contractverlenging tot over de daadwerkelijke kwalificatie voor het WK in Qatar te tillen. De Engelsen plaatsten zich vorige week met een 0-10 overwinning op San Marino voor het eindtoernooi van volgend jaar.

Voor Southgate wordt het zijn derde eindtoernooi met The Three Lions. De Engelsen werden onder zijn leiding vierde op het WK van 2018 in Rusland en verloren de EK-finale afgelopen zomer op Wembley van Italië na strafschoppen.

De Engelse bond hoopt met Southgate ook hoge ogen te gaan gooien in Qatar en over drie jaar tijdens het EK in Duitsland. De 57-voudig international van Engeland nam in september 2016 het roer bij de nationale ploeg over van Sam Allardyce.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.