De explosie van Smith Rowe: drie redenen voor zijn grote doorbraak

Reacties

Engeland is in de ban van Emile Smith Rowe. De 21-jarige middenvelder is de laatste weken in bloedvorm bij Arsenal en verdiende deze week zijn eerste oproep voor de nationale ploeg. Hij legt uit waarom dit seizoen alles op zijn plaats valt.

De explosie van Smith Rowe: drie redenen voor zijn grote doorbraak
© Pro Shots
Engeland
Engeland
5 - 0
Albanië
Albanië

Smith Rowe sloot op zijn tiende aan in de academie van Arsenal en wees aanbiedingen van Chelsea en Tottenham Hotspur van de hand. Na huurperiodes bij RB Leipzig en Huddersfield Town stond hij afgelopen zomer op een kruispunt. Aston Villa had een flinke hap van de Jack Grealish-miljoenen voor hem over, maar Smith Rowe besloot uiteindelijk een nieuw contract bij Arsenal te tekenen. Vervolgens stapte hij op manager Mikel Arteta af om het rugnummer 10 op te eisen.

De Spanjaard was gecharmeerd van het zelfvertrouwen van Smith Rowe, die een vaste basisplaats veroverde in Noord-Londen, maar in zijn eerste duels nog niet beslissend was. In de derby tegen Tottenham Hotspur viel alles op zijn plaats met een doelpunt en een assist. De laatste drie Premier League-duels was hij eveneens trefzeker. Na het wegvallen van Marcus Rashford besloot bondscoach Gareth Southgate hem daarom bij de Engelse ploeg te halen.

In gesprek met The Guardian legt Smith Rowe uit hoe hij sterker is geworden door zijn levensstijl. 'Ik at en dronk niet goed, ik focus daar nu veel meer op. Arsenal is daar streng in, maar om eerlijk te zijn luisterde ik niet goed. Ik houd van chocolade en eten bestellen, daar ben ik mee gestopt. De club heeft me een persoonlijke chef gegeven, hij komt elke dag naar het huis van mij en mijn moeder om voor ons te koken. Ook op mijn hydratatie let ik veel beter: we moeten voor de wedstrijd van alles innemen, maar ook daar was ik misschien wat lui in.'

Smith Rowe noemt ook het spelen achter gesloten deuren door de coronacrisis als factor die heeft bijgedragen aan zijn doorbraak. 'Ik ben altijd ontzettend nerveus voor wedstrijden, dus het spelen in lege stadions heeft me absoluut geholpen. Spelen zonder die druk van iedereen die aan het schreeuwen is, dat heeft me veel geholpen. Nu gaat het oké, al ben ik nog steeds erg nerveus voor de wedstrijd, maar misschien is dat wel iets goeds.'

Engeland sluit de WK-kwalificatie komende week af met wedstrijden tegen Albanië (12 november) en San Marino (15 november). Daarna wacht voor Smith Rowe met Arsenal een loodzware uitwedstrijd tegen Liverpool in de Premier League.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep I WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
10
8
2
0
39-3
+36
26
2
Polen
10
6
2
2
30-11
+19
20
3
Albanië
10
6
0
4
12-12
0
18
4
Hongarije
10
5
2
3
19-13
+6
17
5
Andorra
10
2
0
8
8-24
-16
6
6
San Marino
10
0
0
10
1-46
-45
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.