Engels voetbal op ramkoers: nog geen deal over herverdeling

Reacties

Het enorme financiële gat tussen de Premier League en de andere profcompetities in Engeland zorgt voor een hoofdbreken dat vooralsnog niet is opgelost, want de Premier League-clubs zijn het niet eens over hoeveel en hoe er moet worden afgedragen. Eén van die vertegenwoordigers uit de Football League, de verzamelnaam voor de drie divisies onder de hoogste, heeft zijn frustratie inmiddels geuit.

Engels voetbal op ramkoers: nog geen deal over herverdeling
© Pro Shots

Peter Ridsdale, algemeen directeur bij de eerbiedwaardige Championship-club Preston North End, klaagt tegenover de BBC dat er nog geen aanbieding is gekomen vanuit de Premier League. Dit ondanks gesprekken tussen de beide organisaties om de enorme inkomsten van de Premier League, voornamelijk vanuit uitzendrechten, deels af te dragen aan de clubs uit de Football League.

Ridsdale: 'Er is nog geen aanbieding. Dat is zeer frustrerend voor het Engelse voetbal. In de Football League heerst geen onenigheid. In de Premier League wel: waar gaan ze het geld vandaan halen, en bij welke clubs? We hebben in september al gehoord dat er een aanbieding zou komen, maar die is er nog steeds niet. Wij willen gewoon een duurzame, spannende Football League. Als we daar niet in slagen, dan is het Engelse voetbal er geweest, waarschuwt Ridsdale.

De tabloid Daily Mail denkt te weten welke clubs de deal, die volgens meerdere media ongeveer een miljard euro waard is gedurende vijf jaar, voorlopig hebben getorpedeerd. Het zou gaan om Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United. Liverpool, Aston Villa, Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en Bournemouth. De zaak houdt Engeland zeer bezig: zelfs minister-president Rishi Sunak heeft al te kennen gegeven dat hij zich er desnoods persoonlijk mee gaat bemoeien, maar eerst praten de Premier League-clubs nog verder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.