Engeland-parel Mount heeft al volgend doel na waanzinnige maanden

Reacties

Mason Mount is zelden zo trots geweest als na zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg. Last van zenuwen heeft hij niet gehad, zegt de twintigjarige middenvelder na de 4-0 zege op Bulgarije.

Engeland-parel Mount heeft al volgend doel na waanzinnige maanden

Het gaat nu ongelofelijk snel in de carrière van Mount. Na succesvolle huurperiodes bij Vitesse en Derby County heeft de spelmaker dit seizoen al een basisplaats bij Chelsea en zijn debuut voor Engeland afgedwongen. 'Het zijn waanzinnige maanden geweest', zegt de dolgelukkige nieuweling op Wembley tegen beIN Sports, 'Ik was niet echt gespannen. Het is uiteindelijk gewoon een voetbalwedstrijd, iets waar ik al mijn hele leven bekend mee ben. Als je invalt probeer je zo snel mogelijk aan de bal te komen, het gevoel krijgen en dan proberen invloed op het wedstrijdverloop te hebben.'

Gareth Southgate is erg onder de indruk van de manier waarop Mount zich al manifesteert bij de nationale ploeg. Volgens de bondscoach is het Chelsea-talent nu al een directe bedreiging voor de vaste basisspelers van The Three Lions. Mount: 'Na de wedstrijd kwam hij naar me toe om me te feliciteren met mijn debuut en hij zei dat ik het goed gedaan had. Alle jongens kwamen naar me toe in de kleedkamer en zeiden hetzelfde. Ik voel hoe hecht deze groep is. Het is een jonge selectie, erg gemotiveerd om te winnen en te leren. Ik voel me hier erg prettig.'

In Engeland zijn er hoge verwachtingen van de nieuwe generatie talenten. Bijkomend voordeel is dat Southgate niet terughoudend is met het geven van kansen aan de jeugd. Jadon Sancho (19) en Marcus Rashford (21) zijn al belangrijk voor de nationale ploeg en Declan Rice (20) en Mount dienen zich nu ook aan. Daarachter staat nog een heel gezelschap talenten klaar, spelers die hebben uitgeblonken bij de Engelse jeugdploegen die de laatste jaren erg succesvol zijn geweest bij eindtoernooien.

Mount is erg optimistisch over de toekomst: 'Ja, prijzen winnen is de ultieme droom. Met deze jonge groep werken we daar echt naartoe. Hopelijk kunnen we in de komende periode al iets bereiken.' Kwalificatie voor het komende EK lijkt in ieder geval geen enkel probleem te zijn. Engeland gaat met negen punten uit drie duels aan kop in Groep A. Dinsdag wacht nog een thuiswedstrijd tegen Kosovo (aftrap 20.45 uur).

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
7
0
1
37-6
+31
21
2
Tsjechië
8
5
0
3
13-11
+2
15
3
Kosovo
8
3
2
3
13-16
-3
11
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.