Kane schittert op eenvoudige avond en verlengt perfecte reeks Engeland

Reacties

Engeland is nog niet op een fout te betrappen geweest in de kwalificatiereeks voor het EK 2020. Na overwinningen op Tsjechië en Montenegro in maart rekende het team van bondscoach Gareth Southgate zaterdag af met Bulgarije.

Kane schittert op eenvoudige avond en verlengt perfecte reeks Engeland
Engeland
Engeland
4 - 0
Bulgarije
Bulgarije

Ten opzichte van de laatste interland van Engeland voerde Southgate drie wijzigingen door. Rechts achterin kreeg Kieran Trippier de voorkeur boven Trent Alexander-Arnold, op het middenveld begon Jordan Henderson en voorin mocht Marcus Rashford het laten zien: hij hield Jadon Sancho aan de kant.

Het eerste kwartier leverde al een kans op. Henderson probeerde het dapper in één keer na een puike voorzet vanaf de zijkant van Danny Rose, maar de middenvelder produceerde een afzwaaier. Kort daarna dacht Kane te scoren, maar omdat hij buitenspel stond ging er een streep door.

De 1-0 viel uiteindelijk halverwege de eerste helft, met dank aan geschutter van de Bulgaarse keeper Plamen Iliev. Hij trapte de bal uit en kreeg die meteen weer terug, waarna hij te zacht inspeelde op een andere teamgenoot. Raheem Sterling onderschepte snel en bewaarde de rust, waarna hij Kane een niet te missen kans bood om de wedstrijd open te breken.

Kane nam vroeg in de tweede helft ook de 2-0 voor zijn rekening. De aanvoerder mocht aanleggen voor een strafschop nadat Nikolay Bodurov zich vergreep aan Rashford. Kane pakte de bal en schoot die feilloos in de rechterhoek, waarmee het verzet van de Bulgaren brak. Hij benutte alweer zijn zevende strafschop in dienst van zijn land.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Engeland liep binnen een paar minuten uit naar een nog ruimere voorsprong. Weer was de opbouw van de zwakke Bulgaren onzorgvuldig, waarna Rashford overnam. Kane snelde daarna richting de achterlijn en stelde Sterling in staat van dichtbij binnen te werken (3-0).

Met nog een klein halfuur voor de boeg bracht Southgate een debutant binnen de lijnen: voormalig Vitessenaar Mason Mount, dit seizoen verzekerd van een vaste plek bij Chelsea, mocht Henderson aflossen tegen de Bulgaren. Met Mount erbij viel er nog één doelpunt op Wembley, en andermaal was het Kane die zich liet bejubelen.

De spits mocht voor de tweede maal aanleggen van elf meter nadat hij werd gevloerd door Kristian Dimitrov. De topscorer was opnieuw foutloos vanaf de stip en bracht de score op 4-0. Hij komt daarmee op 25 goals in 40 interlands, goed voor een veertiende plaats op de eeuwige ranglijst. Engeland staat intussen na drie duels op negen punten, net voor Kosovo. Dinsdag treffen de twee elkaar in Southampton.

Kosovo
Kosovo
2 - 1
Tsjechië
Tsjechië

Kosovo blijft vooralsnog goed meedoen in Groep A van de plaatsingsreeks. Na de remises tegen Bulgarije en Montenegro volgde drie maanden geleden een knappe uitzege bij Bulgarije. Zaterdag kwam daar een overwinning bij op Tsjechië.

Na een kwartier spelen namen de Tsjechen de leiding via Patrik Schick, die met links de bal in de hoek schoot op aangeven van Jakub Jankto. Lang duurde de vreugde echter niet, want binnen een paar minuten maakte Vedat Muriqi alweer gelijk na een uitbraak over links.

In de tweede helft van de wedstrijd, die onder leiding stond van Danny Makkelie, nam Mërgim Vojvoda de winnende op zich: hij trapte binnen na een hoekschop vanaf rechts en bracht Kosovo de zege. De Kosovaren maken zich nu op voor een confrontatie met Engeland, de leider in de groep.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
7
0
1
37-6
+31
21
2
Tsjechië
8
5
0
3
13-11
+2
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Meer R. Sterling
Meer over R. Sterling
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.