Engeland neemt ondubbelzinnig wraak na Bulgaarse misdragingen

Reacties

Engeland heeft zich in en tegen Bulgarije herpakt na de verrassende 2-1 nederlaag op bezoek bij Tsjechië vorige week. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate kan een EK-ticket nu bijna niet meer ontgaan.

Engeland neemt ondubbelzinnig wraak na Bulgaarse misdragingen
© Pro Shots
Bulgarije
Bulgarije
0 - 6
Engeland
Engeland

Al weken ging het in Engeland over de uitwedstrijd tegen Bulgarije. Niet omdat dat nou zo'n geweldig affiche is, vooral vanwege het gedrag van de Bulgaarse fans. De FA vreesde voor racistische leuzen en de spelers besloten van het veld af te stappen als er inderdaad sprake was van racisme, nadat de UEFA weigerde het duel te verzetten of te verplaatsen. Ondertussen reageerde de Bulgaarse bond woedend.

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia werd al snel duidelijk dat de Engelse angst gegrond was. Een behoorlijk deel van de fans van de thuisploeg misdroeg zich continu en bejegende onder anderen de Engelse debutant Tyrone Mings voortdurend op racistische wijze. Ondanks de eerdere belofte om van het veld te stappen bij racisme, besloten de Engelsen door te voetballen. Wel werd de wedstrijd in de eerste helft tot twee keer toe tijdelijk gestaakt door de arbiter en greep de Bulgaarse politie in door tientallen fans tijdens het duel op te pakken.

Engeland, waar Southgate na de afgang tegen Tsjechië liefst vijf wissels had doorgevoerd, haalde zijn gram op het veld. Al in de zevende minuut schoot Marcus Rashford na een fraaie actie op de linkerflank uit een moeilijke hoek weergaloos raak: 0-1. Een klein kwartier later tikte Ross Barkley op aangeven van Raheem Sterling de 0-2 binnen en diezelfde Barkley kopte in de 32ste minuut op aangeven van Kane ook de derde Engelse treffer binnen.

In de extra tijd van de eerste helft deed Engeland de Bulgaren nog meer pijn. Kane legde de bal breed en Sterling liep de bal binnen: 0-4. Bij de 0-5 in de 69ste minuut was de derde assist van Kane een feit omdat Sterling zijn steekpass op waarde schatte en met een schuiver zijn tweede van de avond maakte. Kane zelf nam het slotakkoord voor zijn rekening: 0-6. Een echt feest leverde dat niet op, omdat de getinte spelers van Engeland ook in de tweede helft voortdurend racistisch werden bejegend.

Kosovo
Kosovo
2 - 0
Montenegro
Montenegro

Omdat Kosovo geen punten liet liggen tegen Montenegro, is Engeland nog niet officieel zeker van deelname aan EURO 2020. Amir Rrahmani, op aangeven van voormalig FC Twente-speler Bersant Celina, en Vedat Muriqi bezorgden het thuisland drie punten. Kosovo is daarom nog altijd in de race voor een plek op het EK en lijkt vooral te strijden met Tsjechië om de tweede plaats in Groep A.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
7
0
1
37-6
+31
21
2
Tsjechië
8
5
0
3
13-11
+2
15
3
Kosovo
8
3
2
3
13-16
-3
11
4
Bulgarije
8
1
3
4
6-17
-11
6
5
Montenegro
8
0
3
5
3-22
-19
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.