Bulgaarse bond reageert woedend op uitspraken Engelsen

Reacties

Voorzitter Borislav Michailov van de Bulgaarse voetbalbond heeft woedend gereageerd op het bericht vanuit het Engelse kamp dat de spelers van The Three Lions maandag het veld zullen verlaten als ze worden geconfronteerd met racisme in het EK-kwalificatieduel.

Bulgaarse bond reageert woedend op uitspraken Engelsen
© Pro Shots
Bulgarije
Bulgarije
0 - 6
Engeland
Engeland

De wedstrijd wordt afgewerkt in een gedeeltelijk leeg stadion in Sofia, omdat de Bulgaarse fans zich in de duels met Kosovo en Tsjechië schuldig maakten aan racisme. 'Harry Kane zei dat we samen van het veld zullen lopen als er iets gebeurt en de desbetreffende speler zich er niet goed bij voelt', meldde Chelsea-aanvaller Tammy Abraham eerder deze week.

'De Bulgaarse fans hebben nooit het gedrag vertoond dat kan worden getypeerd als 'racistisch' of 'vijandig'', meldt Michailov in een verklaring via de Bulgaarse voetbalbond. De preses richt zich tot de UEFA: 'Ik weet zeker dat jullie het ermee eens zijn dat deze beschuldigingen totaal onjuist zijn. Het zijn pogingen om de sfeer te verzieken in de aanloop naar een wedstrijd waar mensen lang naar hebben uitgekeken. We zijn ons bewust van de recente problemen in alle Engelse profdivisies met betrekking tot racisme en met het voortdurende gevecht van de Engelsen tegen hooliganisme. (…) We zijn extreem geschokt dat de Bulgaarse fans worden gebrandmerkt als potentiële ruziezoekers.'

Eerder dit jaar werd de Engelse nationale ploeg in Montenegro geconfronteerd met racistische geluiden. Raheem Sterling en bondscoach Gareth Southgate deden toen al een dringende oproep aan de UEFA hard op te treden tegen dergelijke misstanden. In de aanloop naar deze interlandcyclus herhaalde Southgate zijn zorgen met Bulgarije-uit op komst.

'Het zijn uitspraken die de Bulgaarse bond, het Bulgaarse publiek en ikzelf beledigend vinden. De toeschouwers worden op een onjuiste manier neergezet, namelijk als mensen die neigen naar discriminatoir gedrag', stelt Michailov.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
7
0
1
37-6
+31
21
2
Tsjechië
8
5
0
3
13-11
+2
15
3
Kosovo
8
3
2
3
13-16
-3
11
4
Bulgarije
8
1
3
4
6-17
-11
6
5
Montenegro
8
0
3
5
3-22
-19
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.