'Engeland is zo sterk, ze zouden drie nationale elftallen kunnen vullen'

Reacties

Bondscoach Hansi Flick en zijn spelers kijken uit naar de Nations League-clash tussen Duitsland en Engeland van dinsdagavond. Die Mannschaft wil in München revanche nemen voor de nederlaag op het EK van afgelopen zomer.

'Engeland is zo sterk, ze zouden drie nationale elftallen kunnen vullen'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 1
Engeland
Engeland

Toen stond Joachim Löw nog voor de groep bij de Duitsers, inmiddels is Hansi Flick de eindverantwoordelijke. Hij sprak maandag met respect over de tegenstander: 'Engeland is een heel fysieke ploeg, het wordt een zware test voor ons, maar we kijken er evengoed naar uit. Het is een speciale wedstrijd voor ons, we willen attractief voetbal spelen om de fans net zo enthousiast te krijgen als wij.'

Flick ziet namelijk wel kansen tegen de Engelsen: 'We hebben ons goed voorbereid. Als we ons aan ons plan houden, kunnen we hopelijk een goed optreden laten zien en de overwinning grijpen in een uitverkocht stadium in München', aldus Flick, die dinsdag dus voor even terug is bij de club, waarmee hij in het seizoen 2019/20 de treble won.

Ook Ilkay Gündogan schoof aan bij de persconferentie maandag. De Manchester City-middenvelder treft een hoop goede bekenden bij Engeland, zoals Phil Foden, Jack Grealish, John Stones en Kyle Walker. 'Zij hebben een enorm sterke selectie, die ook nog eens zeer breed is', zei Gündogan over de Engelse nationale ploeg. 'Ze kunnen makkelijk drie verschillende sterke elftallen vullen.'

Naar aanleiding van de woorden van Gündogan deden we een poging drie elftallen samen te stellen met Engelse internationals. Bovenaan het elftal dat bondscoach Gareth Southgate koos tegen Hongarije (1-0 verlies). Daarnaast twee andere mogelijke formaties.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.