'Enge' Bellingham zet imposante reeks voort en krijgt Walcott in het vizier

Reacties

Jude Bellingham maakte dinsdag opnieuw grote indruk in het shirt van de nationale ploeg. Niet alleen op de Engelse pers, maar ook op zijn ploeggenoten. 'Het is gewoon eng hoe goed hij is.'

'Enge' Bellingham zet imposante reeks voort en krijgt Walcott in het vizier
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 0
Ivoorkust
Ivoorkust

Bellingham moet nog negentien worden, maar speelde tegen Ivoorkust (3-0 winst) al zijn twaalfde interland. Bijzonder is dat de middenvelder van Borussia Dortmund al die wedstrijden winnend afsloot. Alleen Theo Walcott kan zulke cijfers overleggen. De 33-jarige aanvaller van Everton won zelfs zijn eerste veertien interlands.

Bellingham is bezig aan zijn tweede seizoen in de Bundesliga en is bij Dortmund niet weg te denken uit het basiselftal van Marco Rose. De Engelsman verscheen in 25 van de 27 wedstrijden competitiewedstrijden aan de aftrap. 'Eigenlijk is het onbegrijpelijk. Het is gewoon eng hoe goed hij is', stak collega-international Jack Grealish de loftrompet.

Lang niet zo goed
'Hij is zo volwassen en heeft de bouw van iemand die net zo oud is als ik (26, red.)', vervolgde Grealish. 'Ik kan je een ding vertellen: ik was op die leeftijd nog lang niet zo goed. Toen speelde ik op huurbasis bij Notts County en was ik een klein, mager gastje. Je ziet vaker getalenteerde jongens van achttien of negentien jaar, maar er zijn er niet veel die zo volwassen zijn. Hij is zo veelzijdig en kan op verschillende posities spelen.'

Met Bellingham in de ploeg won Engeland met 3-0 van Ivoorkust. Ollie Watkins, Raheem Sterling en Tyrone Mings zorgden op Wembley voor de doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.