En dat is vijftien: ook Zuid-Korea heeft WK-ticket binnen

Zuid-Korea heeft zich met een zege op Syrië geplaatst voor het komende WK. Zo zijn in de Aziatische kwalificatieronde twee van de vier directe tickets al verdeeld.

Syrië
0 - 2
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Zuid-Korea had door zes zeges en een gelijkspel in de eerste zeven wedstrijden van deze groepsfase een uitstekende uitgangspositie. De ploeg van bondscoach Paulo Bento moest sterspeler Heung-Min Son door een blessure wel missen dinsdag. Ook zonder de Tottenham Hotspur-aanvaller lukte het om simpel af te rekenen met Syrië. Al leek Syrië nog wel op voorsprong te komen, maar een vroege goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Zuid-Korea maakte vroeg in de tweede helft het verschil. Verdediger Kim Jin-Su opende in de 53ste minuut de score: 0-1. Amper twintig minuten later incasseerde Syrië al de genadeklap bij het duel dat in Dubai werd gespeeld. Kwon Chang-Hoon bepaalde de eindstand op 0-2 en stelde zo het WK-ticket veilig.

Zo wordt het deelnemersveld voor het WK in Qatar steeds verder ingevuld. Bert van Marwijk hoopt zich met de Verenigde Arabische Emiraten via de play-offs in de Aziatische kwalificatiereeks nog te plaatsen voor het mondiale eindtoernooi.