Emotionele Inter-tiener leeft zijn droom na slapeloze nacht

Reacties

Sebastiano Esposito zal zijn basisdebuut bij Internazionale nooit vergeten. De zeventienjarige spits kreeg van Antonio Conte zaterdagavond het vertrouwen tegen Genoa (4-0) en betaalde dat direct terug met een doelpunt.

Emotionele Inter-tiener leeft zijn droom na slapeloze nacht
© Pro Shots

In Milaan gaat het al tijden over Esposito. De aanvaller staat bekend als het grootste talent uit de Inter-opleiding. Het publiek wilde hem graag eens vanaf het begin in actie zien en zaterdagavond was het dan eindelijk zover. Het hoogtepunt was de rake strafschop in de 64ste minuut, de kans werd hem gegund door Romelu Lukaku.

Geëmotioneerd blikte het talent bij Sky Sport Italia terug: 'Ik zag mijn moeder op de tribune en dit doelpunt was voor haar. Ik wil de club en al mijn teamgenoten en vrienden bedanken. Ik ga het niet ontkennen, ik heb afgelopen nacht geen oog dichtgedaan. De hele nacht heb ik nagedacht over wat er vandaag zou gebeuren. Ik had het niet mooier kunnen dromen.'

Esposito is geboren in juli 2002 en is afkomstig uit Castellammara di Stabia, waar ook Fabio Quagliarella en Gianluigi Donnarumma vandaan komen. Zijn jeugd stond in het teken van één ding: het najagen van zijn droom om bij de Nerazzurri te spelen. 'Alle opofferingen die ik gedaan heb, betalen zich nu uit. Het altijd maar weer trainen na schooldagen. Maar ik moet nog veel en hard blijven werken, natuurlijk.'

Het was bijzonder dat Lukaku de kans om uit een strafschop te scoren aan de jongeling gunde. De Belg is namelijk ook nog in de race voor de topscorerstitel, momenteel staat hij met twaalf goals tweede achter Lazio-spits Ciro Immobile (zeventien goals). Het gebaar van Lukaku wordt zeer gewaardeerd door Esposito. 'Romelu is niet alleen een geweldige speler, hij is ook een fantastisch persoon. Hij vertelde me dat ik er gewoon moest gaan staan, een keuze moest maken en dan gewoon moest schieten', aldus de jubelende debutant.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.