Lukaku in alle opzichten de grote man bij Inter

Reacties

Met een groots optreden heeft Romelu Lukaku werkgever Internazionale weer in punten naast Juventus geholpen in de Serie A. De Belgische spits was zaterdagavond tegen Genoa niet alleen belangrijk als doelpuntenmachine, maar liet ook zijn menselijke kant zien.

Lukaku in alle opzichten de grote man bij Inter
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
4 - 0
Genoa
Genoa

De prestatie van Lukaku tegen Genoa was nodig, want de druk lag op de schouders van de spits. Zijn levensgevaarlijke aanvalspartner Lautaro Martínez was immers geschorst. Inter-trainer Antonio Conte gaf de nog maar zeventienjarige Sebastiano Esposito de kans voorin, voor hem werd het een basisdebuut om van te dromen.

Die droom kwam na een uur uit, toen Lukaku hem een doelpunt gunde. Kort voor dat moment werd Roberto Gagliardini neergelegd en kreeg Inter een penalty. Normaal gesproken neemt Lukaku de strafschoppen, maar hij gaf Esposito de bal. De jongeling faalde niet en maakte vanaf de stip zijn eerste goal in het shirt van Inter, goed voor de 3-0 tegen Genoa. Lasse Schöne maakte dat overigens allemaal vanaf de bank mee, de Deense ex-speler van onder andere Ajax kwam niet in het veld tegen Inter.

Voor de 3-0 van Esposito was Lukaku zelf al trefzeker geweest. Hij maakte in de 31ste minuut de 1-0 met het hoofd na een knappe steekpass van Antonio Candreva. Op aangeven van Lukaku maakte Gagliardini een minuut later de 2-0. Het slotakkoord was voor de man van de wedstrijd, die het mooiste voor het laatst bewaarde. Na een schijnbeweging had hij net voldoende ruimte om op de rand van het strafschopgebied prachtig uit te halen, het harde schot eindigde via de onderkant van de lat achter de doelman van Genoa.

Zodoende doet Inter wederom goede zaken in de Serie A. Het komt niet alleen in punten gelijk met de regerend landskampioen, maar qua doelsaldo breidt de formatie uit Milaan zijn voorsprong uit. Juventus won eerder in de speelronde met 1-2 van Sampdoria , Inter staat momenteel op doelsaldo bovenaan in Italië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.