Emotionele afscheidsbrief De Rossi in aanloop naar laatste optreden

Reacties

Voor AS Roma en Daniele De Rossi (35) komt er zondag een einde aan een tijdperk. Dan staat de club tegenover Parma, een duel dat in het teken staat van het afzwaaien van het boegbeeld. Voor de 616e en laatste keer trekt hij zijn geliefde tricot aan, op de website van de Romeinen neemt hij met een emotionele brief alvast afscheid.

Emotionele afscheidsbrief De Rossi in aanloop naar laatste optreden

In het laatste competitieduel kan AS Roma alleen door een wonder nog een topvierklassering, en daarmee een plek in de Champions League, afdwingen. Zodoende kan de aandacht vooral gericht worden op de afzwaaiende De Rossi.

Op de clubwebsite begint De Rossi als volgt:
'Waarom lach je knul?'
'Omdat ik gelukkig ben.'
'Waarom ben je dan gelukkig?'
'Omdat ik een Roma-tenue heb!'
'Maar is het niet nep dan?'
'Nee, en mijn tante heeft mijn nummer op de achterkant gestikt!'
'Maar wat nou als ik je zeg dat je later dat shirt ruim zeshonderd keer zal dragen?'
'Dan zal ik zeggen dat slechts één keer voor mij ook al mooi zou zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Rossi begeleidt de afscheidsbrief met de betreffende foto, waar hij als klein jongetje met blonde manen in niets lijkt op de gladiator die hij later op de Italiaanse velden zou worden. 'Terugkijkend op die foto van mij als kleine jongen, een foto die inmiddels bij iedereen wel bekend is, realiseer ik me pas hoe gelukkig ik mezelf mag prijzen. Dit geluk heb ik nooit als vanzelfsprekend gezien, ik kan slechts dankbaar zijn. Het is een lange reis geweest, een vol met avonturen en zeer intens. De liefde voor deze club is altijd mijn drijfveer geweest', aldus de Rossi, die vervolgens uitgebreid de ruimte neemt om eenieder die hem tijdens zijn loopbaan lief was te bedanken.

Een speciale vermelding is er voor een ander Roma-boegbeeld. 'Dank je wel, Francesco. De aanvoerdersband die ik mocht dragen heb ik geërfd van een broer, een fantastische aanvoerder en de beste voetballer die ik ooit dit shirt heb zien dragen. Niet iedereen krijgt de kans zestien jaar lang met zijn idool te spelen. En nu zal ik deze aanvoerdersband overdragen aan Alessandro (Florenzi, red.). Een andere broer, iemand van wie ik weet dat hij deze enorme eer waard is.'

De Rossi legt uit dat de steun die hij kreeg na het aankondigen van zijn vertrek, overweldigend is. 'Ik heb nooit zoveel liefde gevoeld als in de laatste dagen. Het is niet te bevatten en ik voel het in elke vezel van mijn lichaam', zo richt hij zich tot de fans. 'En nu is het belangrijk de club waar we allemaal zoveel om geven weer volop te steunen. Want dat is ten slotte datgene wat altijd voor iedereen en alles komt; Roma. Niemand houdt meer van jullie. Ik zie jullie snel, Daniele De Rossi.'

Lees hier de gehele afscheidsbrief.

AS Roma
AS Roma
2 - 1
Parma
Parma
Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
6
AS Roma
38
18
12
8
66-48
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer D. De Rossi
Meer over D. De Rossi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.