AS Roma neemt afscheid van clubicoon De Rossi

Reacties

Er komt een einde aan het tijdperk van Daniele De Rossi bij AS Roma. De Italiaanse club meldt dinsdagochtend dat de clubicoon bezig is aan zijn laatste seizoen als speler van Roma.

AS Roma neemt afscheid van clubicoon De Rossi

De 35-jarige De Rossi beschikt over een aflopend contract in het Stadio Olimpico en deze verbintenis wordt niet  verlengd. De middenvelder speelde zijn hele loopbaan voor Roma en kwam sinds zijn debuut op 10 oktober 2001, in de Champions League tegen Anderlecht, tot liefst 615 wedstrijden voor de club. Daar komen nog maximaal twee duels bij.

Roma speelt dit seizoen nog twee competitiewedstrijden: uit tegen Sassuolo en thuis tegen Parma. Rondom laatstgenoemd duel, dat op zondag 26 mei wordt afgewerkt, zal op grootse wijze afscheid worden genomen van De Rossi. De middenvelder gaat zijn loopbaan niet beëindigen; hij gaat nog op zoek naar een nieuwe club, zo laat Roma weten op de officiële website.

'Daniele is achttien jaar lang het kloppende hart van AS Roma geweest', zegt voorzitter Jim Pallotta. 'Hij heeft de Roma-fans altijd met trots vertegenwoordigd op het veld en groeide uit tot een van de beste middenvelders in Europa. We zullen allemaal een traan laten wanneer hij voor het laatst het Roma-shirt aantrekt, maar we respecteren zijn verlangen om zijn loopbaan bij een andere club te vervolgen.'

De Rossi geeft om 12.45 uur een persconferentie, waarin hij zijn beslissing verder zal toelichten. De middenvelder won met Roma twee keer de Coppa Italia en één keer de Supercoppa. Hij kwam tot 117 interlands voor de Italiaanse nationale ploeg en werd in 2006 wereldkampioen.

Meeste duels voor AS Roma

Speler: Aantal duels:
01. Francesco Totti 785
02. Daniele de Rossi 615
03. Aldair 434
04. Giuseppe Giannini 431
05. Sergio Santarini 419
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.