Emoties bij Cillessen: van overschaduwd naar delen in de feestvreugde

Reacties

Jasper Cillessen is blij dat hij het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal heeft terug kunnen betalen. Wel leeft de Oranje-goalie mee met Justin Bijlow, die daags voor de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen moest afhaken en dus vervangen werd door zijn ervaren collega.

Emoties bij Cillessen: van overschaduwd naar delen in de feestvreugde
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Cillessen had maandag op de training niets gemerkt van fysieke problemen bij Bijlow, zo vertelde hij na de bevrijdende overwinning op Noorwegen. Pas later op de maandag kreeg de Valencia-doelman te horen dat zijn jongere collega had aangegeven niet helemaal fit te zijn. 'Dat ik dan mag spelen, is wel lekker', aldus Cillessen bij de NOS.

De 32-jarige keeper kreeg mede op basis van ervaring de voorkeur boven Mark Flekken, zo legde Louis van Gaal vlak voor Noorwegen-thuis uit. Cillessen speelde dinsdagavond in De Kuip zijn 61ste interland. Het was zijn eerste interland sinds 14 oktober vorig jaar, toen Italië de tegenstander was. In de periode na het duel met de Italianen kreeg Cillessen te maken met veel blessureleed. Hij kreeg nog een extra tik toen hij in de aanloop naar het EK positief testte op het coronavirus en door Frank de Boer daarna ook niet meer bij de selectie werd gehaald voor het eindtoernooi.

Die gebeurtenissen gaven het succes tegen Noorwegen extra lading voor de teruggekeerde goalie: 'Na de wedstrijd komen de emoties dan wel. Ik heb natuurlijk geen prettig jaar achter de rug. Dan op zo'n manier terugkomen, wat wel heel vervelend voor Justin was natuurlijk, en het WK halen, doet wel wat met je. Twaalf maanden geleden lag ik nog thuis op de bank met een zware blessure. Dan zie je nu hoe snel de wereld kan draaien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.