Emmen tankt vertrouwen en bezorgt Groningen bekerkater

Eredivisie-hekkensluiter FC Emmen heeft vertrouwen getankt door FC Groningen uit het TOTO KNVB-bekertoernooi te knikkeren. De ploeg uit Drenthe ging rusten met een achterstand, maar een treffer van invaller Anco Jansen zorgde voor de zege.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 1
FC Groningen

Afgelopen zomer lieten de Emmenaren zien graag uitdager te willen worden van de noordelijke broer, door openlijk te flirten met FC Groningen-goalie Sergio Padt. De keeper bleef echter waar hij zat en dus stond hij dinsdagavond onder de lat bij de ploeg van trainer Danny Buijs. In de eerste helft moest hij twee keer redding brengen op een schot van Keziah Veendorp, die als kind van Groningen een paar seizoenen terug wél de weg naar Drenthe bewandelde. De voorsprong voor de bezoekers kwam er na een half uur, toen Jørgen Strand Larsen het eindstation vormde van een vlotlopende aanval door knap binnen te werken.

Tegenvaller voor Buijs, als speler tweevoudig bekerwinnaar, was dat hij even daarvoor Patrick Joosten geblesseerd naar de kant moest halen. Na de rust greep Dick Lukkien in bij Emmen en bracht hij Lentini Caciano en good old Jansen om het tij te keren. Meteen daarna leken de wissels het gewenste effect te sorteren, toen Jansen naar de grond ging in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kevin Blom wuifde het echter weg en dus volgde er, tot ontsteltenis van Jansen, geen strafschop. Een paar minuten daarna kon er wel gejuicht worden door de thuisploeg, toen Glenn Bijl op aangeven van Veendorp (beiden een Gronings verleden) oog in oog met Padt niet faalde: 1-1.

Het werd nog mooier voor Lukkien, die zijn in de competitie zo moeizaam draaiende ploeg eindelijk loon naar werken zag krijgen. Na goed druk zetten van Marko Kolar kwam de bal na een enorme fout van Padt plots voor de voeten Jansen, die zijn invalbeurt glans bijbracht, door Padt te verschalken en de winnende treffer voor zijn rekening te nemen.