Emmen baas in eigen huis: kunststukje Peña en gouden greep Lukkien

Reacties

FC Emmen heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in het thuisduel met Fortuna Sittard. Een omzetting van trainer Dick Lukkien in de rust betekende de aanzet voor een comeback in de tweede helft. 

Emmen baas in eigen huis: kunststukje Peña en gouden greep Lukkien
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
2 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Fortuna reisde af naar Emmen in de wetenschap dat het dit kalenderjaar al twaalf uitwedstrijden in de Eredivisie had verloren, maar ging voortvarend van start in de jacht op de eerste uitzege van dit seizoen. De beste mogelijkheden waren in de openingsfase voor de Limburgers, die na een kwartier dan ook de leiding namen. De manier waarop was prachtig. Verdediger Martin Angha vond met een lange bal van achteruit Bassala Sambou. De Duitse aanvaller, twee weken terug bij de eerste zege van het seizoen op Feyenoord voor het eerst trefzeker, kapte vanaf de linkerflank naar binnen toe en krulde de bal fraai in de verre hoek.

Die voorsprong was een ongekende luxe voor Fortuna, dat op vreemde bodem tot dit weekend pas drie keer scoorde en één punt pakte. In Drenthe zat er voor rust zeker nog meer in, maar Dennis Telgenkamp werd niet nogmaals gepasseerd. Zo schoot Sambou de bal vlak voor rust in het zijnet toen hij alleen op de keeper afging. Toch had Lukkien genoeg gezien. Emmen moet het immers hebben van zijn thuisduels. Vijf van de laatste acht wedstrijden op eigen veld leverden een zege op, maar tegen Fortuna was daar aanvankelijk weinig van te merken. En dus greep de Emmen-trainer in: Jafar Arias werd de nieuwe spits.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De voor rust vrijwel onzichtbare Michael de Leeuw schoof daardoor een linie terug en dat betaalde zich vrijwel meteen uit. Arias was al snel dicht bij de gelijkmaker en zeven minuten na rust viel die alsnog toen De Leeuw binnenkopte uit een prima voorzet van Lorenzo Burnet. Het betekende de derde treffer in de laatste vijf duels van De Leeuw, de clubtopscorer. Arias en De Leeuw kregen al snel goede kansen op de 2-1 en ook Glenn Bijl was dichtbij. Fortuna-doelman Aleksei Koselev was daarbij regelmatig een sta-in-de-weg, maar was geklopt toen Sergio Peña tien minuten voor tijd ruimte vond voor een schot en de bal fraai in de verre hoek krulde.

De middenvelder uit Peru, die voor een vleugje Salsa aan de Oude Meerdijk zorgt, scoorde in het thuisduel met Feyenoord ook al met zo'n kunststukje. Toen was het uiteindelijk goed voor niet meer dan een punt, dit keer resulteerde het wel in het volle pond. Al was het in de slotfase nog wel even billenknijpen toen Fortuna een krachtig slotoffensief inzette om de vierde uitnederlaag te voorkomen. Emmen ontsnapte enkele keren aan de gelijkmaker, met name bij twee kansen voor Amadou Ciss, maar hield uiteindelijk stand. Het zorgt ervoor dat het gat met de nummers zestien en zeventien ADO Den Haag en Fortuna groeit naar vier punten.

VI's Lentin Goodijk over FC Emmen - Fortuna Sittard.
FC Emmen Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.